Boganmeldelse: Natur på kanten.


“Man når ikke langt før man indfanges af wauw-effekten!” Thy har aldrig været illustreret flottere.

Af Marianne Riis, redaktør på NaturGuide.dk.

Jeg modtog fornylig bogen “Natur på kanten i og omkring Nationalpark Thy”. En stor og tung sag på næsten 2½ kg og 368 sider!
Nogle bøger skal der lidt tilløb til når jeg skal i gang med en boganmeldelse, men sandelig ikke denne gang. Som så mange andre har jeg for vane indledningsvis at skimme en bog, der præsenterer mange billeder. Jeg nåede ikke ikke langt før jeg blev indfanget af wauw-effekten! Jens Kristian Kjærgaard kan sit kram med kameraet og jeg betages af det ene billede efter det andet.
Det må have taget adskillige år at indsamle det billedmateriale, der spænder fra storslåede landskabsbilleder til dyreportrætter. Under sidstnævnte kategori skal bl.a. fremhæves hugormen med myren på hovedet og odderen i vandoverfladen med en fisk i gabet.

Bogen er prægtigt illustreret af Jens Kristian Kjæargaard.

Forfatterne Karsten Bjørnskov og Jens Kristian Kjærgaard har sat en levende og beskrivende tekst til billederne. I en fortællende stil, til tider krydret med anekdoter, viden og oplevelser, guides man som læser gennem landskabet i og omkring Nationalpark Thy.

Jeg arbejder selv med Danmarks natur på fuld tid til daglig. Alligevel har jeg lært nyt om naturen ved at læse bogen. Således har jeg aldrig tænkt over porsebusken røde hun-blomster før jeg her så dem illustreret.

Annonce:
KØB NATUR PÅ KANTEN HOS SAXO – OG SPAR PENGE

Motiv fra bogen. Sandløber ved oprørt hav.

“Natur på kanten i og omkring Nationalpark Thy” tydeliggør at naturen er et af de største aktiver i Thy. Naturen er en af de primære grunde til at mange vælger at bosætte sig og arbejde i landsdelen – inklusiv mig selv. Her findes en rigdom som man nærmest ikke troede muligt i Danmark. Af samme grund bør denne bog også være at finde i bogreolen hos alle lokalpolitikere som en øjenåbner, hvor nogle desværre ikke evner at se skoven for bare træer.

Natur på kanten i og omkring Nationalpark Thy af Jens Kristian Kjærgaard og Karsten Bjørnskov, Forlaget Vestenvind, dec. 2018, storformat 28,5×24,5 cm, hardcover, 368 sider. Vejledende pris: 475 kr.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE