Boganmeldelse: Danmarks fugle – kalender 2023

Kalender – Danmarks fugle, i årets løb.

Læst og vurderet af Marianne Riis.

Danmarks Fugle – kalender 2023 er en flot illustreret bordkalender, der måler 13x18cm. Hver dag året igennem bliver man præsenteret for en årstidsrelevant fugl med mulighed for at blive lidt klogere.

“Danmarks fugle” er en fin, dekorativ bordkalender, der hver dag året igennem beskriver en fugl, der kan opleves i Danmark. Har man interesse i natur – og fugle i særdeleshed, er det en fin måde at få en daglig dosis viden. Den kendte fugletegner Carl Christian Tofte leverer meget flotte og dekorative tegninger og biolog Tommy Dybbro, der er kendt for utallige naturbøger, sætter en lille kort tekst til hver tegning. På den måde bliver det overkommeligt at dvæle ved datoen et minut dagligt året igennem – og samtidig blive klogere på fuglene omkring os og måske lære lidt nyt hver dag.
Bogens omslag har magnetisk lukke og kan foldes bagover så bogen står skråstillet. Jeg kunne endda godt ønske mig at kalenderen kunne stå lidt mere oprejst og være mere synlig. Måske også med huller i det kraftige bærende omslag, så kalenderen kunne hænges på væggen. Kalenderen måler 13×18 cm.

Carl Christian Tofte står bag de flotte tegninger. Det er helt svært at rive en side af hver dag.

Det er en fin detalje at fuglene er placeret i kalenderen netop den tid på året, hvor vi kan møde dem i naturen.

Fuglekalenderen er en opfølgning på forrige års succes, der blev udsolgt op til jul. Den kan købes hos Saxo.com (annoncelink til tilbud), hvor kalenderen er set til 135 kr. Måske årets mandelgave til en naturinteresseret familie?

Danmarks fugle – kalender 2023 af Tommy Dybbro og Carl Christian Tofte. Politikens Forlag 2022. Vejl. pris: 170 kr.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE