Boganmeldelse: Den ultimative dinopædi

Lignende artikler

Anmeldt 20. juli 2013.
Den ultimative dinopædi” læst og vurderet af naturvejleder Niels Lisborg.
Det er efterhånden publiceret mange bøger på dansk om dinosaurernes verden. Nu er der kommet endnu en til samlingen: Den ultimative dinopædi fra National Geographic Kids – udgivet på dansk ved Turbine Forlag.

Flotte og dramatiske farveillustrationer
Bogen, med sine knap 300 sider, er et flot opdateret værk med flotte, grafiske illustrationer. Bogen kan bruges som opslagsværk, hvor der bagerst i bogen er et alfabetisk opslagsatlas med stort set samtlige kendte dinosaurer, men helt klart mest interessant er det blot at lade sig opsluge af bogens tegninger, hvor hver art har fået sin egen helside-illustration.

Opdateret med ny viden
Bogen opsamler noget af den nyeste viden om dinosaurerne og bogen angiver meget overraskende at der i gennemsnit opdages en ny dinosaur-art hver 14 dag og at der antageligt er flere tusinde arter, der endnu ikke er opdaget.

Både for børn og voksne.
Bogen er tilegnet den yngre målgruppe, børnene, hvilket fremgår af bogens lidt poppede, tegneserieagtige forside, men bogen kan sagtens læses af voksne med fascination for dinosaurernes fantastiske tid. Generelt er lange latinske artsbetegnelser og artsnavne som f.eks. Pachycephalosaurus ikke særlige læsevenlige for hverken børn eller voksne, men ellers er teksten generelt let forståelig og angivet i stor og tydelig skrift med stor linjeafstand. Nogle af de sværeste ord som f.eks. “palæontolog” er forklaret bagerst i bogens ordliste.
Til trods for at vi skal 65 millioner år tilbage i tiden, er dinosaurernes eksistens stadig grundlaget for en af de mest fascinerende dyregrupper i menneskets bevidsthed. Og en påmindelse om at intet varer evigt.

Den ultimative dinopædi
Af “Dino” Don Lessem, illustreret af Franco Tempesta.
På dansk ved Ditte Gry Svensmark.
Turbine Forlag 2013, 272 sider.
Vejledende pris: kr. 299,-

 

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close