68-årig albatros skal igen være mor – og dermed verdens ældste fuglemor.

Lignende artikler

Den 68-årig albatros “Wisdom” regnes som verdens ældste fugl i den frie natur. Trods den høje alder er den gamle havfugl igen på vej til at blive mor.

Laysan-albatrossen Wisdom er i en alder af 65 år igen blevet mor. Foto: US Fish & Wildlife Service.
Laysan-albatrossen Wisdom er her fotograferet i 2015, hvor hun i en alder af 65 år igen blev mor. De seneste år er hun forsat med at vende tilbage til vulkan-øen i Stillehavet og ruger igen på et æg. Foto: US Fish & Wildlife Service.

NaturGuide.dk har tidligere fulgt den aldrende albatros Wisdom. Tidligere i december vendte hun atter tilbage til sin yngle-ø i havet nordvest for Hawaii.
På trods af sin høje alder har den nu 68 årige laysan-albatros (Phoebastria immutabilis) med kælenavnet Wisdom endnu en gang lagt æg på en vulkanø i Stillehavet ved Hawaii.
Wisdom regnes for verdens ældste, fritlevende fugl. Hun blev ringmærket som 5-årig tilbage i 1956.

Wisdom med hendes mage. Foto: © Dan Clark/USFWS.
Wisdom med hendes mage. Foto: © Dan Clark/USFWS.

Hendes forrige unge fik navnet kælenavnet Kukini af biologerne – der betyder »Budbringer« på det lokale sprog.
Wisdoms mage, hjælper hende med at passe reden og senere passe ungen, så forældrefuglene får mulighed for at søge ud på havet efter mad.

Som regel kan albatrosser blive mellem 40 til 60 år, og danner gerne par livet igennem med deres mage, som normalt kun udskiftes hvis den ene dør. Med sine høje alder har Wisdom overlevet flere partnere.

Albatrosser lægger typisk kun et æg om året, og eksperter anslår, at Wisdom nu er oppe på at være blevet mor omkring 40 gange. Det er ikke unormalt, at havfuglene kan springe et yngleår over og i stedet tage på en solid udflugt over verdenshavene.
/NL

Kilde: natureworldnews.com, Bt.dk.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close