Sjælden albatros langs Jyllands vestkyst

Lignende artikler

Albatros
Sortbrynet albatros kan opleves langs den jyske vestkyst. Foto: J.J. Harrison, Wikimedia.

Mange, tusinde kilometer hjemmefra.
En sortbrynet albatros (Thalassarche melanophris) er blevet slået alvorligt ud af kurs. Den store havfugl med et vingefang op mod 2,5 meter, holder normalt til på den sydlige halvkugle i havområdet mellem sydspidsen af Sydamerika, Kap Horn og Antarktis. Nu er en enlig albatros imidlertid dukket op i Nordsøen, hvor den gentagne gange er set langs den jyske vestkyst. Albatrossen, der er mange, mange tusinde kilometer hjemmefra, har valgt at slå sig mere eller mindre permanent ned på den nordtyske ø Helgoland, hvor der også er en koloni af suler. Herfra flyver albatrossen ud på togter langs den nordtyske og jyske vestkyst. Fuglen er bl.a. set ved Hanstholm, Hirtshals og helt i Skagen.

Der vil formentlig være gode chancer for, at albatrossen dukker op igen i Danmark, hvis der kommer en kuling eller en storm fra vest eller nordvest, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Samtidig spår DOF at den sortbrynede albatros vil blive i mange år i Nordsøen, da den næppe kan finde vej til havområderne på den sydlige halvkugle.

Erfaringerne fra tidligere viser, at albatrosser kan opholde sig i mange år i sulekolonier, når de først er ankommet efter at være slået ud af kurs, oplyser DOF.

Kilde: Dof.dk, Wikipedia.

Seneste artikler

Gråsisken på gennemrejse

Med ét bliver trækronerne levende. Finkefugle i hundredetal går synkront på vingerne henover birkesumpen. Det er gråsiskener fra nord på gennemrejse! Af Marianne Riis Vi...

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close