Sjælden albatros langs Jyllands vestkyst

Albatros
Sortbrynet albatros kan opleves langs den jyske vestkyst. Foto: J.J. Harrison, Wikimedia.

Mange, tusinde kilometer hjemmefra.
En sortbrynet albatros (Thalassarche melanophris) er blevet slået alvorligt ud af kurs. Den store havfugl med et vingefang op mod 2,5 meter, holder normalt til på den sydlige halvkugle i havområdet mellem sydspidsen af Sydamerika, Kap Horn og Antarktis. Nu er en enlig albatros imidlertid dukket op i Nordsøen, hvor den gentagne gange er set langs den jyske vestkyst. Albatrossen, der er mange, mange tusinde kilometer hjemmefra, har valgt at slå sig mere eller mindre permanent ned på den nordtyske ø Helgoland, hvor der også er en koloni af suler. Herfra flyver albatrossen ud på togter langs den nordtyske og jyske vestkyst. Fuglen er bl.a. set ved Hanstholm, Hirtshals og helt i Skagen.

Der vil formentlig være gode chancer for, at albatrossen dukker op igen i Danmark, hvis der kommer en kuling eller en storm fra vest eller nordvest, oplyser Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Samtidig spår DOF at den sortbrynede albatros vil blive i mange år i Nordsøen, da den næppe kan finde vej til havområderne på den sydlige halvkugle.

Erfaringerne fra tidligere viser, at albatrosser kan opholde sig i mange år i sulekolonier, når de først er ankommet efter at være slået ud af kurs, oplyser DOF.

Kilde: Dof.dk, Wikipedia.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE