Verdens havfugle er i drastisk tilbagegang!

Antallet af havfugle i verden er faldet drastisk. Her en blåfodet sule.
Antallet af havfugle i verden er faldet drastisk. Her en blåfodet sule.

230 millioner havfugle forsvundet.

70 % af verdens havfugle er forsvundet på bare 60 år. Det svarer til cirka 230 millioner fugle. Det er forskere fra University of British Columbia (UBC) som har offentliggjort de nye oplysninger. Det er studier af mere end 500 forskellige havfugle-populationer rundt om i verden, som ligger til grund for resultaterne.
Ifølge biologen Michelle Paleczny, som er en af forskerne bag undersøgelsen, er havfugle gode indikatorer for hvor sunde havenes økosystemer er. De nye tal er derfor ikke lovende, mener hun. De viser, at der internationalt er brug for en indsats for at bevare havfuglene.

Problemet er menneskeskabt.
Der er flere forskellige faktorer som kan tilskrives den dramatiske nedgang i antallet af havfugle. Fælles for de fleste er dog, at de mere eller mindre er menneskeskabte. Olieforurening og plast er faktorer som har direkte indflydelse på nedgangen, men også fiskeriredskaber som langliner fiskekroge som fuglene bliver fanget i giver problemer. Herved dræbes hundredetusinder af havfugle hvert år.

Ændringer og ødelæggelser af havfuglenes habitat, klimaforandringer, overfiskeri og indslæbte rovdyr i fuglekolonierne er ifølge forskerne årsagen til det drastiske fald af havfugle.
MR/

Kilde: Wildlife Extra News

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE