Tæt på tusinder af trækgæs

barnacle_geese10
Naturoplevelser i verdensklasse!

Det er en storslået og imponerende naturoplevelse at være vidne til tusinder og atter tusinder af trækkende gæs der forår og efterår rejser over vores land. På udvalgte steder langs den jyske vestkyst kan de store gåseflokke opleves på nært hold. Det gælder særligt for kortnæbbet gås og bramgås. Naturfotograf og naturvejleder Niels Lisborg har fulgt gæssene på deres aktuelle forårsrejser mod ynglepladserne i nord og fotograferet fuglene under deres ophold i områderne omkring Skjern Enge og Tipperreservatet. Det er der kommet en lille billedserie ud af.

På træk til og fra det højarktiske nord.
Gæssenes rejse er ret fantastisk. Kortnæbbet gås er en ret lille, kompakt gås med et chokoladebrunt hoved og relativt kort næb. Den kendes fra mange af de andre grålige gæs på sine lyserøde ben, hvor de øvrige har orange ben. De store flokke af kortnæbbede gæs, der trækker over Danmark, yngler på Svalbard. Af og til blandes flokkene af kortnæbbede gæs med de små, kønne sort-hvide bramgæs, der i foråret er på vej mod højarktiske områder i det nordlige Rusland.
“Jeg har haft mange fantastiske naturoplevelser rundt omkring i verden”, fortæller Niels Lisborg. “Lige fra Galapagos-øerne til Afikas savanne, men at stå her i det kystnære Vestjylland en mild februarmorgen eller en forårsdag i marts – og opleve hvordan tusinder og atter tusinder af snakkende gæs trækker ind over landskabet – og lander på de omkringliggende enge og marker….Det er en naturoplevelse i verdensklasse!”
/MR

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE