Gulbrynet værling – ny fugleart for Danmark.

Lignende artikler

Gulbrynet værling
Gulbrynet værling. Foto: Devon Pike, CC BY-SA 3.0, Wikipedia.

Gulbrynet værling set i Skagen – 5-6 tusinde kilometer fra fuglens normale hjemmebane. Arten er aldrig tidligere set i Danmark.

For første gang nogensinde er en Gulbrynet værling (Emberiza chrysophrys) set i Danmark. Den lille fugl, der cirka er på størrelse med en gulspurv, blev observeret i en have i Skagen. Observationen er ret usædvanlig, idet fuglen normalt lever 5000-6000 km mod øst omkring Mongoliet, det centraløstlige Rusland og Kina. Fuglen plejer slet ikke at trække op på europæiske kanter og den er hidtil kun set to gange i Skandinavien. Det er kun 12. gang at fuglen er set i Europa.
Skagen regnes for et af Europas bedste steder at observere fugle på træk om foråret og lokaliteten byder ikke sjældent på overraskelser.

Endnu en ny art for Danmark, Lille sejler.
Tidligere på måneden blev Skagen hjemsted for en anden observation med samme status: Ny art for Danmark. En Lille Sejler (Apus affinis) blev set af ornitologer fra Skagen Nordstrand. Lille sejler er normalt udbredt i store dele af Afrika, i dele af Centralasien og dele af Indien. Foråret 2018 har således budt på to store fuglesensationer.
/MR

Kilde: Dr.dk, b.dk, pandion.dk.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close