Norsk ulv skudt efter at have dræbt 40 rensdyr

ulv_ren

Efter at de norske miljømyndigheder for få dage siden ekstraordinært gav tilladelse til, at en ensom ulv på ikke mindre end 43 kilo måtte jages i det centrale Norge, er den nu blevet skudt.

I Norge er der normalt jagtforbud i julen, men efter at man havde registreret 40 drab på tamme rensdyr på en uge valgte man at ophæve forbuddet. Det startede anden juledag med indrapportering af 30 drab. Det blev fulgt op med yderligere 5 drab dagen efter og inden det lykkedes at skyde ulven var antallet af dræbte rensdyr kommet op på 40. I området er der cirka 3000 tamme rensdyr.

Rådgiver Ole Knut Steinseth fra rovdyrssektionen i Statens naturopsyn er ikke bekendt med, at ulve i nyere tid har taget så mange rensdyr i området. Endvidere mener han ikke at der er andre ulve i området.

Nok er ulven fredet i Danmark, men hvis tilsvarende skulle ske herhjemme, at en ulv angriber et så stort antal dyr har myndighederne også herhjemme mulighed for at give dispensation for jagt på dyret i henhold til den danske forvaltningsplan.

Kilde: TV2 Nyhederne.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE