Hvilken fugl på foderbrættet?

Lignende artikler

En læser har taget et foto af en anderledes fugl på foderbrættet fra sit sommerhus i Blåvand og spørger hvad det er for en fugl?

Den mystiske fugl med det rustrøde bryst er såmænd en variation af en almindelig hun-solsort. Foto: Morten Clausen.

Fuglen er stor som en drossel og har rustrød bryst. Den udskiller sig i sandhed fra de gængse arter vi normalt ser på foderbrættet. NaturGuide.dk har forelagt fotoet for en fugleekspert fra Avifauna Consult og dommen er lidt nedslående. Det er hverken en sjælden vandredrossel eller rødbrystet drossel, der er på spil, men såmænd en farvevariation af en hun-solsort.

Det er ikke åbenbart ikke så usædvanligt at se solsort-hunner med en stærk rødbrun farve på undersiden, selvom vi her på NaturGuide.dk og VildMedHaven.dk ikke har set noget tilsvarende. Vi takker for spørgsmålet og glæder os over at læserne undrer sig og sender billeder.

Tidligere artikelSæson for ræveskrig
Næste artikelTab dig med et koldt gys
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,112FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close