Fulde solsorte kolliderer med omgivelserne

På en skole i Cumbria i England har man fundet døde solsorte. Fuglene har pådraget sig deres kvæstelser ved styrt og sammenstød under fuglenes flyvning fordi de var berusede af gærede bær.

Døde solsorte var beruset!
På en skole i Cumbria i England har man fundet døde fugle. En nærmere undersøgelse viser, at de er døde af alkoholforgiftning.
Et dusin unge solsorte fugle blev fundet på legepladsen ved skolen og specialister inden for dyrevelfærd blev tilkaldt for at undersøge fuglene.

En analyse viste, at en af fuglene havde en stor mængde ren alkohol i leveren.
Forskerne mener, at fuglene har pådraget sig deres kvæstelser fordi de var berusede af gærede bær, hvilket har resulteret i fatale sammenstød og styrt under fuglenes flyvning.
Personalet fra Animal Health og Veterinary Laboratories Agency (AHVLA) har offenliggjort deres resultater i Veterinary Record.

Yderligere en fugl blev fundet i området. Den var i live, men usikker på benene og måtte bruge sige vinger til støtte for ikke at vælte. Den fulde fugl er blevet plejet på et lokalt opholdssted for vilde dyr og er nu kommet sig fuldstændigt efter 2 uger på opholdsstedet.
/MR

Kilde: BBC news

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE