Dræbende fuglevirus frygtes at ramme danske solsorte i 2019

Lignende artikler

Usutu-virus, der bl.a. dræber solsorte frygtes at brede sig fra Tyskland til Danmark.
Usutu-virus, der bl.a. dræber solsorte frygtes at brede sig fra Tyskland til Danmark.

Fuglevirus, der bl.a. dræber solsorte, ventes at nå Danmark i 2019.

Mindst 25.000 solsorte er døde af den såkaldte Usutu-virus i Tyskland i 2018. Tallet er meldt ind af den tyske fuglebeskyttelsesorganisation NABU, BirdLife Germany. Det virkelige tal er formentlig langt højere. Det er ikke kun solsorten, men også andre fuglearter, der rammes af sygdommen, der i løbet af 2018 har spredt sig helt op til den dansk/tyske grænse.

Virus-ramte solsorte sidder stille uden at flyve væk.
Symptomerne på Usutu-virussen er blandt andet, at solsortene bliver apatiske og sidder helt stille på græsplænen uden at flyve væk, når man nærmer sig. Efter nogle dage vil fuglene dø af sygdommen. Det oplyser biolog Henning Heldbjerg, Dansk Ornitologisk Forening.

Dansk Ornitologisk Forening frygter, at vi vil se sygdommen sprede sig ind over Danmark i løbet af 2019 og opfordrer danskerne til at holde øje med fund af døde solsorte, hvor dødsårsagen ikke umiddelbart kan forklares. Finder man døde solsorte, kan fund rapporteres til Dansk Ornitologisk Forening på mailadressen dof@dof.dk.

Virus spredes via myg.
Sygdommen spredes via myg – og det er derfor i myggesæsonen at fuglene angribes – særligt i sensommeren.

Kilde: Dof.dk

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close