Skaldet solsort?

Lignende artikler

En læser har en solsort i haven, der har tabt fjerene på hovedet – og spørger om det kan skyldes sygdom?

Foto: Erik Daugaard Jensen.

Kan skyldes stress i forbindelse med hektisk ynglesæson

Fænomenet med fugle, der taber fjerene på hovedet er ikke helt ukendt. I hvert fald, hvis vi går lidt udenfor landets grænser og googler “bald blackbird” – skaldet solsort, kommer der flere eksempler frem, hvor vi har fundet en del eksempler fra bl.a. England.
Royal Society of Protection of Birds kommer med et bud på fænomenet, der tilskrives stress i forbindelse med den netop overståede ynglesæson. Solsorten kan nå flere kuld på en sommer – nogle gange 3 kuld. Ofte tager hannen sig af de store unger fra det første kuld, mens hunnen allerede ruger på æggene til andet kuld. Det betyder at hannen bruger mest tid med at fodre de altid sultne unger.
Nogle eksperter, herunder dyrlæger, peger på at mideangreb og virussygdom også kan forårsage fjertab. Der kan altså være flere årsager til fjertabet.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,392FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close