Hvad er det? En koglelignende, rød ananas fra skoven?

Lignende artikler

En læser har sendt nogle fine billeder af en stor, skællet kogle, der er helt rød indeni og spørger hvilke slags kogle er det? Det ligner lidt en rød ananas, men er fundet i en dansk skov på Sjælland.

Flotte ser de ud – billederne – og det er ikke så tit, at vi præsenteres for en sådan kogle, men en kogle er det. Det er såmænd en kogle fra nobilis-gran (Abies procera), der også bliver kaldt for sølvgran. Nobilis er især kendt som pyntegrønt, der sælges til jul til juledekorationer m.m. Grantræet stammer fra Nordamerika og er indført i Danmark netop med henblik på produktion af pyntegrønt, hvor adskillige tons gran hvert år eksporteres til bl.a. Tyskland.
Koglen på billedet er en ung, umoden kogle – og faktisk kan nobilis-granen præsentere de største kogler, der kan opleves i de danske skove.
/NL

rød grankogle
En nedfalden grankogle fra nobilis-granen. I faldet er koglen knækket over og afsløret sit smukke, røde indre, hvilket påkaldte sig opmærksomhed fra en læser. Tak for det.
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close