Godt i gang med gaiters

Gaiters monteres hurtigt og nemt over vandrestøvlerne.

Brug gaiters som supplement til vandrestøvler.
Vores nordiske naboer har en lang tradition for at bruge gaiters på jagt- og vandreture. Danskerne er også så småt begyndt at komme med i takt med, at friluftsliv er blevet populært som aldrig før. Vi ser nærmere på den alsidige beklædningsgenstand.

Gummistøvler kan holde dine fødder tørre når du vader gennem det høje, våde græs og krydser bækken. Men gummistøvlerne mangler vandrestøvlernes åndbarhed og robuste støtte i terrænet – og som de fleste hurtigt erkender: gummistøvler er helt uegnede til længere vandreture. Af samme grund sværger mange til vandtætte vandrestøvler – med membraner af f.eks. Gore-tex, eVent, Neoshell med flere.

Gaiters – eller gamacher, fås i mange modeller. Under nordiske forhold bruges de især som et værn mod regn, fugt, sne og torne.

Selvom mange inkarnerede friluftsfolk allerede er bevidste om det, så er der faktisk stadig mange der ikke er opmærksom på at vandreskoens og vandrestøvlens fortræffeligheder kan suppleres med såkaldte gaiters og derved yderligere vinde nogle af gummistøvlens fordele.

Gaiters – gamacher – kort og lange – til forskellige formål.

Gaiters – også kendt som gamacher, er i al sin enkelthed overtræk til din læg og skinneben, der let hæftes fast på dine vandresko eller -støvler.
Gaiters kan have flere forskellige formål. I Afrika bruges ofte korte gaiters, der skal hindre irriterende græsfrø, torne m.m. i at sætte sig i strømperne eller ryge ned i støvlerne. Disse gaiters er et must hos næsten enhver safari-jæger.

Korte gaiters – her anvendt i Sydafrika. Forhindrer prikkende torne og ukrudstfrø i at ryge ned i støvlen.

Under nordiske forhold bruges oftest lange gaiters, der skal holde vand og fugt ude – og arbejde sammen med vandrestøvlen som en vandafvisende enhed. Dog kan gaiters herhjemme også være et godt værn mod stikkende brombærkrat eller sne i støvlerne.

Annonce:
Gaiters fra Härkila i svensk kvalitet. Køb med prisgaranti.

Gaiters/gamacher fås i forskellige prisklasser fra få hundrede kroner pr. sæt til langt over 1000 kr. pr. sæt. Vænner man sig først til det er gaiters ret hurtige at montere – og hverken vejer eller fylder meget i oppakningen. Og selvfølgelig er der forskel i kvaliteten, men har man kun brug for gaiters få gange om året, så behøver man ikke at købe sig fattig i de dyreste modeller. Omvendt hvis man spenderer lidt mere op i mellemniveauet, får man gaiters med justerbar pasform, elastisk indsnøring og bedre kvalitet f.eks. lynlås og velcro, der holder til hyppig brug.

gaiters
Gaiters beskytter underbenet mod f.eks. vådt græs, men kan også have en varmeisolerende effekt. Gaiters fylder ikke meget i oppakningen og derfor lette at have med når behovet opstår.

Forbavsende nok er det langtfra alle grej- og outdoor-butikker herhjemme, der forhandler gaiters. Det kan undre, men vi har fundet tre gode butikker; Grejfreak.dk, Friluftsland og Pro Outdoor (annoncelinks til butikker), der tilbyder et forskelligt udvalg.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE