Solide svenske outdoorbukser til danske børn

Pinewoods Lappland Camou-bukser til børn.
Vi tester svenske Pinewoods Lappland Camou-bukser til børn.

Som mor til to aktive udedrenge i børnehavealderen, der til tider både er med deres far på jagt- og fisketure – eller som oftest bare med ude på tur i naturen, så lærer man hurtigt at den rette beklædning gør en forskel. Alene den våde morgendug i det knæhøje græs kan reducere oplevelsen i børnehøjde, hvis sko og bukser for hurtigt bliver våde.

Vi kigger nærmere på et par rigtig udebukser til drenge og piger.

Pinewood Lappland Camou - børn
Producentfoto.

Af Marianne Riis, redaktør.
Svenske Pinewood har lavet en tøjserie målrettet til børn og helt unge – en “outdoor collection” som det efterhånden også hedder på dansk.
Gennem butikken Juniorgrej.dk fik vi fornylig lov at teste et par udprægede udebukser til børn. Lappland Camou hedder modellen – og som navnet angiver er bukserne i kamuflagefarve. Ret sejt når man er udepige eller udedreng, men hvor den kritiske forældre (undertegnede) nok mindst har lige så meget fokus på slidstyrke og funktionalitet. Her har Pinewood tænkt på både barn og forældre. Bukserne har nemlig forstærkninger på både knæ og bag. Netop dér hvor de fleste bukser kommer til kort for aktive udebørn, der både kravler i træer og maser sig igennem krat.

Der er heldigvis kommet mere fokus på at børnene bør mere med ud – hvor masser af undersøgelser viser at et aktivt udeliv er godt for børnene – og ligefrem øger indlæringen i skolen. Det er derfor ingen tvivl om at god og holdbar udebeklædning til børn er kommet i flere forældres bevidsthed.

Uden at tale om “forsøg” og “test” fik den ene af mine drenge på 6 år et par Lappland Camou-bukser på. Vi skulle netop i skoven i dag, så det var meget passende.

Pasformen er fin – også med bøjede knæ.

Mange funktionelle detaljer.
Da vi kom i skoven med bukserne på, så at sige, blev et par aktive drengeben sluppet løs. Bukserne virker ret funktionelle. Der er elastik i taljen, der kan justeres for bedre pasform. En god ting er at buksebenene forneden kan justeres med bred velcro, så de slutter tæt omkring fodtøjet. Klassisk for de fleste outdoorbukser er de store, praktiske lårlommer. Dem er der også tænkt på i Lappland Camou-modellen. I min voksen version er de uundværlige til især mobiltelefonen.
Bukserne virker ret kraftige – især til sommerbrug, men bukserne er produceret i Pinewoods egen TC Lite (65% polyester / 35% bomuld), der netop er specielt udviklet for maximal åndbarhed og komfort i varmt vejr.
Pasformen er fin – også for bøjede knæ.

Vandprøven.
Da vejret viste sig fra en tør og sommerlig side måtte buksernes evne til at modstå fugt og vand testes under mere kunstige forhold. De sort-grønne bukseben blev derfor efterfølgende udsat for vandhanen over køkkenvasken. Jeg holdt simpelthen stoffet under den løbende vandhane – og var faktisk ret overrasket over at se hvordan vandet prellede af som vand på gås. Selv efter 5 minutter var bukserne tørre på indersiden. Bukserne var blevet maskinvasket ved 40 grader inden vandprøven.

Buksebenet blev holdt under den rindende vandhane, men vandet prellede fint af og trængte ikke igennem.

Jeg vil ikke være nervøs for at sende min søn på tur med naturskolen eller spejderne selvom det knæhøje græs skule være vådt af morgendug eller en heftig regnbyge. Faktisk er det ret betryggende at vide, at bukserne værner ham mod fugt og kulde. Det samlede billede af Lappland Camou er et par rigtig fine bukser til et aktivt friluftsliv.

I følge Pinewoods hjemmeside fås buskerne i flere farver. Jeg synes egentlig godt om Jungle/Black (som her i testen), men bukserne fås bl.a. også i en lysere, mosgrøn kamuflagefarve, hvilke faktisk også er ret flotte.

Lappland Camou fås i flere farver.

Pris og værdi for pengene.
Bukserne bagside er at de umiddelbart synes lidt dyre. Hos Juniorgrej.dk er prisen i skrivende stund 679 kr. Buksernes kvalitet og funktionalitet taget i betragtning er der dog næppe noget at sige til prisen. Bukserne virker så slidstærke, at jeg allerede nu tror at lillebror efterfølgende kan overtage dem – og derved giver bukserne virkelig værdi for pengene.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE