Fiskere får lov at skyde sæler

Lignende artikler

saeljagt
Nu må Danmarks største, indfødte pattedyr skydes i begrænset omfang.

Efter massivt pres fra fiskerierhvervet giver Miljøministeriet og Fødevareministeriet nu tilladelse til en midlertidig regulering af gråsæler, som er til særlig stor gene for fiskeriet. Gråsælen er Danmarks største, indfødte rovdyr, hvor hannerne kan blive op til 2.3 m lange og kan veje op mod 300 kg. Og det er tilsyneladende netop hannerne der udgør et problem. Det oplyser Danmarks Naturfredningsforening, der mener det er en acceptabel løsning, at miljøministeren nu i en forsøgsperiode vil tillade skydning af enkelte, særligt nærgående gråsæler. Svenske undersøgelser viser, at det som oftest er gamle gråsæl-hanner, der går i garnene.

Kræver jagttegn, en dygtig skytte og en særlig tilladelse fra Naturstyrelsen.
Dermed bliver det nu muligt med jagttegn plus en særlig tilladelse fra Naturstyrelsen at skyde nogle enkelte af de gråsæler, der bruger fiskernes net som spisekammer. Pattedyr, der skydes på landjorden skal eftersøges af en trænet hund, såfremt dyrene anskydes. Det kan naturligvis ikke lade sig gøre på åbent vand. Det kræver derfor en god riffelskytte at kunne skyde en sæl i bølgerne fra en vuggende båd.

Reguleringen bliver ikke tilladt for yngleområderne på Læsø, Anholt og Rødsand eller i de Natura 2000-områder, som er udpeget på grund af gråsæler ved Christiansø, Saltholm, Samsø og Endelave.

Også Danmarks anden – og mere almindelig sælart, Spættet Sæl, må reguleres med tilladelse fra Naturstyrelsen. Det har allerede været praktiseret i en periode.
/MR

Kilde: Jyllands-Posten, DN.dk, Wikipedia.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close