Den grå sæl er begyndt at jage marsvin!

Lignende artikler

Gråsæl

Nye undersøgelser foretaget af blandt andet hollandske forskere har vist, at gråsælen tilsyneladende har udvidet sit menukort til også at gælde den lille hvalart marsvin.

Opdaget ved hjælp af DNA.
I de senere år har flere forskere haft mistanke om, at sælerne var begyndt at jage marsvin men indtil for nylig har man ikke kunne finde beviser for det. Beviserne er fundet i nogle marsvin som var skyllet i land i Holland. Her fandt man DNA fra tre forskellige gråsæler i de friske bid som marsvinene havde pådraget sig. Man kunne endvidere bevise, at marsvinene var blevet angrebet og såret i mens de var i live.

Mystiske dødsfald.
Den ny viden kan også, i følge forskerne, hjælpe med at afmystificere flere dødsfald af marsvin. Inden for det sidste årti er flere hundrede døde marsvin nemlig skyllet op på de hollandske strande. Alle var angrebet. Med de nye DNA resultater mener forskerne at kunne bevise, at det er gråsælerne som står bag de mange dødsfald.

Gråsælen (Halichoerus grypus) er det største rovdyr, der yngler i Danmark. Hannerne kan nå en vægt på 300 kg og nå en længde på op til 2,5 meter. Gråsælen er for relativt nylig vendt tilbage som ynglende art i Danmark efter 100 års fordrivelse. Gråsæl findes nu sammen med spættet sæl bl.a. på Anholt og Rødsand ved Gedser. I de senere år er gråsælen desuden begyndt at optræde hyppigt på banker i Vadehavet.
/MR
Kilde: WildlifeExtra.com, Wikipedia.

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close