Hvad er en tarp?

Lignende artikler

En simpel tarp lavet af en presenning. Foto: Jomegat, CC BY-SA 3.0, Wikipedia.

En læser er stødt ind i ordet “tarp” i en artikel på NaturGuide.dk – og spørger hvad er en tarp?

En tarp er en simpel konstruktion, der skaber overdække og en vis beskyttelse mod vejret. Det kan være en simpel presenning spændt udover et reb mellem to træer eller oversejlet fra et telt, der holdes oppe af et par vandrestave, der anvendes som teltstænger.

Tarpen har den fordel at den er hurtig at etablere – og hurtig at pakke sammen igen.
Med en tarp kan du nemt og hurtigt lavet et shelter til overnatning, overdække lejrpladsen og skabe beskyttelse mod regn, dug eller sol.

Vandrere og friluftsfolk, der ønsker at rejse let med minimal bagage i rygsækken, kan have fordele af en tarp – også selvom det ikke er til overnatning. Bliver du pludselig overrasket af regnvejr kan du opstille og søge ly under din tarp i løbet af få minutter. Tarpen er dog også fin blot når der skal tages et hvil på turen. Flere foretrækker ligefrem at overnatte i en tarp fremfor et telt, særligt i de lune måneder af året.
/NL

Tarp i camouflage
Der fås mange modeller af tarps. Her en letvægtstarp i camouflagefarver. Set her hos Vandreshoppen.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,111FansLike
2,492FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close