Boganmeldelse: Natur og friluftsliv i Danmark

Bogen “Natur og friluftsliv i Danmark” giver forslag til 92 naturområder i Danmark med mulighed for vandreture og friluftsliv.

Læst og vurderet af Niels D. Lisborg

Natur og friluftsliv er populært og har i stigende grad fået tag i danskerne. Aldrig har så mange benyttet landets mange, primitive overnatningspladser og søgt ud i naturen. I det lys rammer den nye bog “Natur og friluftsliv i Danmark” godt ind i tidens trend. Forfatteren Søren Olsen, der tidligere har skrevet adskillige guide- og seværdighedsbøger, har her udvalgt 92 naturområder – fordelt over hele landet. Områderne er hver især appetitvækkere for naturoplevelser, men da der kun er tildelt 2 sider til hvert område inkl. billeder er det begrænsningens kunst – og derfor bliver det kun et kort idekatalog til foreslåede naturområder, der er værd at besøge.

Områderne er hver især appetitvækkere for naturoplevelser, men da der kun er tildelt 2 sider til hvert område inkl. billeder er det begrænsningens kunst. Her Skjern Enge.

Bogen indledes med nogle fine afsnit om friluftsliv, herunder adgangsregler for færdsel i naturen, overnatning i telt og shelter og regler for brug af åben ild samt en kort introduktion til at samle spiselige planter, bær og svampe i naturen. Flere af emnerne kan hver især fylde en hel bog (se bl.a. “På sheltertur” og “vandring og friluftsliv“) så her er det igen begrænsningens kunst – og en fin introduktion til de mange, der ikke er rutinerede i friluftsliv og som søger inspiration til at komme ud i naturen.

Bogens anbefalede naturområder er kategoriseret i landsdele.

Bogen er generelt flot illustreret. Bogen har en overskuelig opdeling med naturområderne inddelt i landsdele. Teksten er god og beskrivende med relevante tips. Jeg kunne sagtens tænke mig endnu flere billeder af omtalte planter og dyreliv samt billeder fra vandreruterne (gerne med vandrere), men igen er det begrænsningens kunst og med bogens 224 sider og formatet ca. 20×26 cm er bogen i forvejen ikke en lille sag.

“Natur og friluftsliv i Danmark” er fin som inspiration og idekatalog hjemme i stuen til naturområder, der har et spændende potentiale for kommende udeoplevelser, vandring og friluftsliv.

Natur og friluftsliv i Danmark af Søren Olsen. Legind 2022, 224 sider, paperback. Vejledende pris: kr. 299,95.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE