Udpegning til verdensarv har gjort Vadehavet populært

Lignende artikler

Vadehavet er blevet mere populært blandt turister efter at have fået titel af "verdensarv".
Vadehavet er blevet mere populært blandt turister efter at have fået titel af “verdensarv”.

Flere udenlandske turister søger naturoplevelser ved Vadehavet.
Vadehavet blev sidste år udnævnt til verdensarv og det har fået turisterne til i højere grad at besøge det unikke naturområde. Det har man især kunne mærke ved Vadehavscenteret – et naturskolecenter, hvor besøgende kan hente information og viden om Vadehavet og hvor naturvejledere tilbyder guidede ture. Vadehavscenteret er en selvejende institution “Fonden for Vadehavscentret”, der har til formål at øge kendskabet og forståelsen for Vadehavet og marsken.

Vi har kunnet mærke det på de udenlandske kontakter, som vi har fået fra hele verden. Vi får næsten dagligt e-mails fra udlændinge, der spørger, hvor er verdensarven, og hvordan oplever vi den bedst“, fortæller Klaus Melbye, leder af Vadehavscentret til dr.dk.

I følge Vadehavscenteret er en plads på UNESCOs verdensarv-liste den største anerkendelse man kan få og den fokuserer på hvordan landene forvalter de unikke steder Det er en styrkelse af Danmarks største Nationalpark, fordi det nu ikke alene er Danmark men også verdenssamfundet der har fokus på området.
/NL

Kilde: dr.dk

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close