Hekseæg – det kan spises!

“Ofte fornemmer man lugten før man får øje på den falloslignende svamp, der rejser sig fra skovbunden.”
Spis et hekseæg Af naturvejleder Sabine Jensen.

Stinksvampen lugter ubehageligt i vores næser, men tillokkende for fluer.
Stinksvampen

er en af efterårsskovens mest markante vækster. Ofte fornemmer man lugten før man får øje på den falloslignende svamp, der rejser sig fra skovbunden. Stinksvampens videnskabelige navn er Phallus impudicus, hvilket betyder “skamløst kønslem”. At svampen populært har fået navnet “præstepik” er ganske indlysende.

Hekseæg – en overraskende god smagsoplevelse.

Stinksvampen spreder sine sporer via fluer, der tiltrækkes af det stinkende og slimede grønne sporelag. Sporerne kommer en tur gennem fluernes tarmsystem og der hvor fluerne klatter dannes der næste år et ”hekseæg”, hvorfra en ny stinksvamp skyder op.
Vil du prøve en overraskende god smagsoplevelse, kan du gå på jagt efter stinksvampens ungdomsstadie – det såkaldte hekseæg. Selve stinksvampen er ikke spiselig – men inden stinksvampen ‘springer ud', har den et forstadie – hekseægget. Hekseæggets stok, der ligger som en fast aflang kerne midt i ægget, kan nemlig spises uden tilberedning. Den har en behagelig smag. Prøv selv!

Annonce:
Lær af denne bog: Naturens spisekammer. Spændende mad fra Danmarks natur!

Prøv også at tage et hekseæg med hjem og få det til at vokse op i et glas. Men sørg for at glasset er tæt og lad det stå udenfor. Svampen lugter kraftigt og ubehageligt

Hekseæg
Vil du prøve en overraskende god smagsoplevelse, kan du gå på jagt efter stinksvampens ungdomsstadie – det såkaldte hekseæg. I midten af hekseægget kan du finde en lille mandelformet kerne, der kan spises.
Det er kun kernen af hekseægget, der er spiseligt. Den har til gengæld en fin smag.
Det er kun kernen af hekseægget, der er spiseligt. Den har til gengæld en fin smag.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE