Boganmeldelse: Hverdagsmad med tang.

Lignende artikler

Læst og vurderet af Marianne Riis

Hverdagsmad med tang. 50 opskrifter til kyst og køkken.

Iet lille land med ikke mindre end 8000 km kyst er der ingen danskere, der har langt til havet og de fleste danskere kan på en eller anden måde relatere til vores omgivende have, bælter og fjorde. Fra sommerens badeture ved stranden til silden på julebordet. Vores salte vand byder dog på en anden rigdom, der i dag ligger fjernt for de fleste danskere. Tang!

Hverdagsmad med tang er en ny bog af Lilli Gruwier, der gør høst og brug af tang mere tilgængeligt for de fleste af os. Forfatteren skriver indledningsvis at “når man begynder at arbejde med tang i køkkenet, er det som at åbne døren til en helt ny grøntafdeling i supermarkedet”. Bogen indleder på fin vis kort om tangens biologi og dernæst om gastronomien. Her er det godt at læse, at der ikke findes egentlige giftige arter af tang ved de danske kyster og at tang generelt har et højt indhold af protein, vitaminer, mineraler og kostfibre. Det næste er så at konstatere at tang kan anvendes i et overraskende væld af opskrifter, hvor forfatteren i punktform beskriver brug og fremgangsmåde i ikke mindre end 50 opskrifter – lige fra fiskefrikadeller, ovnkyllingen og lasagnen til brug på pizza og endda i pandekager!

Bogen indeholder 50 forskellige opskrifter med tang. Her er masser af inspiration at hente.

Hverdagsmad med tang fokuserer på 5 tangarter, der forekommer udbredt herhjemme – og som også kan købes frisk eller tørret f.eks. hos DanskTang.dk (annoncelink til butik). De fem tangarter er hver især illustreret med deres kendetegn. Her kunne jeg dog godt bruge et par sider med foto-illustrationer fra kysten til supplement til de ellers fine tegninger.

Bogen fokuserer på 5 ret almindeligt forekommende tang-arter, der kan findes ved vores kyster – eller købes frisk eller tørret.

Bogen er fin at lade sig inspirere af. Tang bør da for et kystfolk som danskerne i langt højere grad indgå i vores køkken. I bogen fremgår det at også vikingerne anvendte tang som en del af provianten på lange togter. En ressource som er i færd med at blive “genopdaget” og her er Lilli Gruwiers bog en god guide med tips og tricks.

Jeg glæder mig til ved næste givne lejlighed, at prøve opskriften på “tangchips” sammen med børnene.

Hverdagsmad med tang kan fordelagtigt købes hos Tales.dk (annoncelink til butik) til 166 kr.

Hverdagsmad med tang. 50 opskrifter til kyst og køkken. Af Lilli Gruwier. Illustrator Thorkild K.K. Tinkfred. Turbine Forlag 2021. Hardcover, 124 sider. Vejl. pris: 199,95 kr.

ANNONCE
Annonce

Følg NaturGuide.dk

8,321FansLike
3,672FølgereFølg

Seneste artikler

Annonce

Annoncer