Lav en velsmagende pesto af skvalderkål

Frisklavet skvalderkål-pesto på nybagt brød.

Pesto med skvalderkål. Forårets unge skud er de bedste!

Skvalderkålen er i flere sammenhænge en fortrinlig spise som ikke blot er rig på vitaminer, men også let tilgængelig.
De fleste kender den, ikke mindst haveejerne som oftest kæmper en ulige kamp for at holde den nede, men der er godt nyt. Spis den eksempelvis i bagværk, tærter, salat eller som her i en velsmagende pesto. Mulighederne er mange så det er bare at prøve sig frem.

Ingredienser:

  • Et par håndfulde skvalderkål (de friske unge skud).
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 spsk. parmesanost (eller anden hård ost).
  •  3-4 valnødder.
  • Saft af 1-2 både citron alt efter behag.
  • Lidt olivenolie efter behov og ønsket konsistens.
  • Lidt salt og peber.

Fremgangsmåde:
Pluk de unge friske skud uden stængel og skyl dem grundigt. Alle ingredienserne blendes, dog tilsættes olivenolien lidt af gangen indtil den ønskede konsistens er opnået.

Annonce:
Lær af denne bog: Naturens spisekammer. Spændende mad fra Danmarks natur!

Det er også muligt at bruge andre typer nødder end valnødder, eksempelvis mandler eller pinjekerner. Koldpresset rapsolie kan også erstatte olivenolien.

Det er også muligt at lave en lidt grovere pesto, hvor ingredienserne ikke blendes, men snittes fint. Det er ofte tilfældet, hvis man eksempelvis er på overnatning i naturen og ikke har adgang til elektricitet.

Pestoen kan spises direkte på et godt stykke brød. Velbekomme.
MR/

Se også brændenældepesto

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE

Naturvejleder