Aktivt friluftsliv forebygger kroniske sygdomme.

Friluftsliv i naturen har positiv effekt på danskernes trivsel, ifølge undersøgelse. Foto: Dreamstime.com.

Mennesker, der har et aktivt friluftsliv har mindre kontakt til sundhedsvæsnet.

Hver femte dansker over 18 år har mindst én af de hyppigste kroniske sygdomme, som diabetes, hjertekarsygdomme, lungesygdomme og kræft, og forekomsten forventes desværre at stige. Derudover er knap halvdelen af den voksne befolkning moderat eller svært overvægtige. Det fremgår af et dataark udarbejdet af Friluftsrådet, der har undersøgt danskernes friluftsliv.
Friluftsrådets defination af friluftsliv medregner stort set al udeaktivitet i naturen – fra hundeluftning til fisketure.

Friluftslivets effekt på danskernes sundhed
Danskerne oplever en direkte effekt af deres friluftsliv og deres generelle livskvalitet og sundhed. Helt overordnet oplever 3 ud af 4, at friluftsliv øger deres livskvalitet. 84 procent oplever en effekt på deres psykiske velvære og humør, 80 procent oplever en positiv effekt på deres fysiske form og helbred, og 40 procent oplever en positiv effekt på deres sociale liv.

3 ud af 4 oplever, at friluftsliv øger deres livskvalitet.

Friluftsliv er med til at øge den fysiske aktivitet og bidrager til både forebyggelse, behandling og rehabilitering i forbindelse med kroniske sygdomme. Det fremgår som en af konklusionerne i undersøgelsen om Danskernes friluftsliv 2017.

Knap 10.000 har deltaget i undersøgelsen, der udgør et repræsentativt udsnit af den danske befolkning. Undersøgelsen er udført af Friluftsrådet.
/MR

Kilder: friluftsraadet.dk.

Seneste fra Naturmagasinet

Ugens mest læste

Aktuelt i naturen

Fra arkivet...