Brændenælde-pesto – prøv det!

Forår: Prøv en sund og velsmagende pesto af friske brændenælder fra det nordiske køkken.
Velsmagende brændenælde-pesto
Annonce


af naturvejleder Sabine Jensen.
Brændenælder er kendt som ingrediens både i suppe og te, men det er også muligt at lave en overordenligt velsmagende brændenælde-pesto, der ikke kun er velegnet i pastaretter, men kan spises direkte på sommergrillens flutes. Forårets nye, friske skud er de bedste, men sæsonen kan forlænges ved at slå nældebedet med le eller plæneklipperen.

Ingredienser:

Et par håndfulde brændenælder (brug de friske skud).
½ fed hvidløg.
1 spsk parmesan-ost (efter smag og behag).
3-4 valnødder eller 1 spsk ristede pinjekerner.
Citronsaft efter behag.
Olivenolie efter behag og ønsket konsistens.
Lidt salt og peber.
Sådan gør du:
Pluk de unge nældeskud (brug handsker). Skyld dem grundigt og overhæld dem med kogende vand og lad det stå i ca. 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
Det hele blendes. Olie og citronsaft tilsættes lidt af gangen til pestoen har en ensartet konsistens.

Annonce:
Lær af denne bog: Naturens spisekammer. Spændende mad fra Danmarks natur!

Ingredienserne blendes og hurtigt og nemt har man en sund og velsmagende pesto.

Pestoen kan med fordel bruges i stedet for smør på madpakken eller som tilbehør til nye kartofter. God fornøjelse og velbekomme.