Brændenælde-pesto – prøv det!

Forår: Prøv en sund og velsmagende pesto af friske brændenælder fra det nordiske køkken.

Velsmagende brændenælde-pesto

af naturvejleder Sabine Jensen.
Brændenælder er kendt som ingrediens både i suppe og te, men det er også muligt at lave en overordenligt velsmagende brændenælde-pesto, der ikke kun er velegnet i pastaretter, men kan spises direkte på sommergrillens flutes. Forårets nye, friske skud er de bedste, men sæsonen kan forlænges ved at slå nældebedet med le eller plæneklipperen.

Ingredienser:

Et par håndfulde brændenælder (brug de friske skud).
½ fed hvidløg.
1 spsk parmesan-ost (efter smag og behag).
3-4 valnødder eller 1 spsk ristede pinjekerner.
Citronsaft efter behag.
Olivenolie efter behag og ønsket konsistens.
Lidt salt og peber.
Sådan gør du:
Pluk de unge nældeskud (brug handsker). Skyld dem grundigt og overhæld dem med kogende vand og lad det stå i ca. 5 minutter, hvorefter vandet hældes fra.
Det hele blendes. Olie og citronsaft tilsættes lidt af gangen til pestoen har en ensartet konsistens.

Annonce:
Lær af denne bog: Naturens spisekammer. Spændende mad fra Danmarks natur!

Pestoen kan med fordel bruges i stedet for smør på madpakken eller som tilbehør til nye kartofter. God fornøjelse og velbekomme.

Ingredienserne blendes og hurtigt og nemt har man en sund og velsmagende pesto.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE