Friteltning er nu tilladt i 278 statsskove.

Naturen hitter og vi er vilde med at overnatte derude.

I 2020 bookede knap en kvart million danskere en nat i det fri på en af Naturstyrelsens lejrpladser. Dertil kommer de mere end 250 små lejrpladser som ikke kan eller skal bookes og desuden alle de uregistrerede overnatninger, der foregår i hængekøje eller i telt i de skove, hvor det er tilladt.

80 nye skove, hvor du må sove i telt

Nu må du slå teltet op i 278 statsskove – og overnatte én nat samme sted. Foto: Postalyon/dreamstime.

Tendensen er stigende. Den store interesse for natur og friluftsliv fortsætter her under corona-krisen, hvor flere og flere danskere bevæger sig ud under åben himmel.
Det har nu fået Miljøminister Lea Wermelin til at udvide mulighederne for slå telt op i yderligere 80 nye statsskovområder rundt om i hele landet. I alt er det nu muligt at slå teltet op i 278 statsskove og dermed sikre endnu bedre overnatningsmuligheder under åben himmel.

Regler for overnatning

Der gælder dog nogle regler blandt andet for at beskytte naturen og dyrelivet. Man må højst benytte 3-mandstelte og der må ikke opstilles mere end to telte samme sted. Dertil kommer, at man kun må overnatte en nat inden man skal drage videre. Ordningen er gældende i de 278 statsskove som er angivet her: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/fri-teltning/.
Det er derfor ikke lovligt at slå telt op på eksempelvis heder, strande, enge og moser samt i privat og kommunalt ejede skove. Se reglerne for overnatning på stranden.

(artiklen er opdateret 29. aug. 2021)

Kilde: mfvm.dk. Featured foto: Victor Koldunov/Dreamstime.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE