Friteltning er nu tilladt i over 275 statsskove.

Lignende artikler

Naturen hitter og vi er vilde med at overnatte derude.

I 2019 bookede over 200.000 danskere en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsen store lejrpladser. Dertil kommer de mere end 250 små lejrpladser som ikke kan bookes og så er der alle de overnatninger, der foregår i hængekøje eller i telt i de skove, hvor det er tilladt.

77 nye skove, hvor du må sove i telt

Nu må du slå teltet op i 275 statsskove – og overnatte én nat samme sted. Foto: Postalyon/dreamstime.

Tendensen er stigende. Den store interesse for natur og friluftsliv fortsætter her under corona-krisen, hvor flere og flere danskere bevæger sig ud under åben himmel.
Det har nu fået Miljøminister Lea Wermelin til at udvide mulighederne for slå telt op i yderligere 77 nye statsskove rundt om i hele landet. I alt er det nu muligt at slå teltet op i 275 statsskove og dermed sikre endnu bedre overnatningsmuligheder under åben himmel.

Regler for overnatning

Der gælder dog nogle regler blandt andet for at beskytte naturen og dyrelivet. Man må højst benytte 3-mandstelte og der må ikke opstilles mere end to telte samme sted. Dertil kommer, at man kun må overnatte en nat inden man skal drage videre. Ordningen er gældende i de 275 statsskove som er angivet her: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/fri-teltning/.
Det er derfor ikke lovligt at slå telt op på eksempelvis heder, strande, enge og moser samt i privat og kommunalt ejede skove.

Kilde: mfvm.dk. Featured foto: Victor Koldunov/Dreamstime.

ANNONCE
Annonce

Følg NaturGuide.dk

8,300FansLike
3,643FølgereFølg

Seneste artikler

Annonce

Annoncer