Friteltning er nu tilladt i over 275 statsskove.

Lignende artikler

Naturen hitter og vi er vilde med at overnatte derude.

I 2019 bookede over 200.000 danskere en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsen store lejrpladser. Dertil kommer de mere end 250 små lejrpladser som ikke kan bookes og så er der alle de overnatninger, der foregår i hængekøje eller i telt i de skove, hvor det er tilladt.

77 nye skove, hvor du må sove i telt

Nu må du slå teltet op i 275 statsskove – og overnatte én nat samme sted. Foto: Postalyon/dreamstime.

Tendensen er stigende. Den store interesse for natur og friluftsliv fortsætter her under corona-krisen, hvor flere og flere danskere bevæger sig ud under åben himmel.
Det har nu fået Miljøminister Lea Wermelin til at udvide mulighederne for slå telt op i yderligere 77 nye statsskove rundt om i hele landet. I alt er det nu muligt at slå teltet op i 275 statsskove og dermed sikre endnu bedre overnatningsmuligheder under åben himmel.

Regler for overnatning

Der gælder dog nogle regler blandt andet for at beskytte naturen og dyrelivet. Man må højst benytte 3-mandstelte og der må ikke opstilles mere end to telte samme sted. Dertil kommer, at man kun må overnatte en nat inden man skal drage videre. Ordningen er gældende i de 275 statsskove som er angivet her: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/fri-teltning/.
Det er derfor ikke lovligt at slå telt op på eksempelvis heder, strande, enge og moser samt i privat og kommunalt ejede skove.

Kilde: mfvm.dk. Featured foto: Victor Koldunov/Dreamstime.

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close