Det skal være mere attraktivt for landmænd at lave naturpleje

Lignende artikler

Der skal flere kreaturer ud på græs for at pleje trængte naturområder mod tilgroning.

Et EU-LIFE projekt, der løber over de kommende otte år skal få landmænd til at sætte dyr på græs for at hjælpe en trængt natur. Projektet skal gøre det mere attraktivt for landmænd at udføre naturpleje.

Ådale, heder, moser og overdrev trues af tilgroning.

Mange danske naturområder ændrer karakter på grund af tilgroning. Det betyder at planter og dyrearter forsvinder. Det nye EU-LIFE-projekt skal gøre det mere attraktivt for landmænd at lave naturpleje og sætte dyr på græs – og samtidig gøre naturpleje til en bedre forretning. Konkret vil projektet arbejde med at skabe sammenhængende arealer, som det er mere rentabelt at pleje. Landmænd, landbrugskonsulenter og kommunale medarbejdere vil få tilbudt uddannelse i naturpleje som driftsgren. Nye støtteordninger skal afprøves, og mulighederne for at markedsføre og brande kød og andre produkter fra naturarealer skal undersøges.

Støtte fra EU og Aage V. Jensens fonde.

Projektet har et samlet budget på 130 mio. kroner inklusiv medfinansiering fra Aage V. Jensens fonde. Projektet er planlagt til at strække sig over otte år og vil foregå i 11 udvalgte Natura 2000-områder i Himmerland og Midtjylland. Otte kommuner er involverede i projektet som starter i forbindelse med en konference i starten af 2018.
MR/

Kilde: Miljø- og Fødevareministreriet

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close