NASA: Vi finder liv i rummet i nær fremtid

Kepler186f er en exoplanet på størrelse med Jorden i moderstjernens beboelige zone. Illustration: NASA Ames/SETI Institute.
Kepler 186f er en exoplanet på størrelse med Jorden i moderstjernens beboelige zone. Illustration: NASA Ames/SETI Institute.

NASA-astronom: Bevis på liv i rummet indenfor 20 år!
Det er højst usandsynligt at vi er alene i universet. Det mener den amerikanske rumfartsadministration NASA. Beviset vil, i følge NASA, komme inden for de nærmeste årtier.
Forudsigelsen kom frem under en paneldebat i NASAs hovedkvarter i Washington i sidste uge, hvor NASA-administrator Charles Bolden var blandt deltagerne.

I de senere år har NASA opdaget over 1700 såkaldte exoplaneter udenfor vores eget solsystem (exoplaneter er planeter, der kredser om andre stjerner end Solen). Mere end 5000 exoplaneter venter på at blive bekræftet.

I følge astronomerne er det blot et spørgsmål om tid før vi finder en klode som understøtter liv som vi kender det.

“Det er højst usandsynligt at vi er alene i universet”, Charles Bolden, NASA-administrator.

– Jeg tror at vi i løbet af de næste 20 år vil opdage at vi ikke er alene i universet, siger NASA-astronom Kevin Hand.

NASA-administrator Charles Bolden er enig.

– Det er højst usandsynligt, i universets grænseløse omfang, at vi mennesker står helt alene, siger han.

Ved hjælp af Kepler-teleskopet har NASA anslået at det findes milliarder af planeter bare i vores egen galakse, Mælkevejen.

– Det vi ikke vidste for fem år siden er at 10 til 20 procent af stjernerne rundt om os har planeter på størrelse med jorden i den beboelige zone. Det er indenfor vores rækkevidde at gøre en opdagelse, der vil ændre verden for altid, siger Matt Mountain fra Space Telescope Science Institute i Baltimore.

Foreløbige bedste bud på en planet ligesom jorden.
Den foreløbige bedste kandidat til jordens tvilling blev bekræftet i april i år, og har fået navnet Kepler 186-f. Den befinder sig 500 lysår væk. Kepler 186-f er på størrelse med jorden og har formentlig en atmosfære.

Kilde: Forskning.no/Anders Brekke, NRK.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE

Naturvejleder