Oplev efterårets planeter

Lignende artikler

Foto: Andreusk, Dreamstime.com.

Efterår betyder kortere dage og mørke aftener. Den mørke tid giver gode muligheder for spændende observationer af flere af naboplaneterne i vores solsystem.

I løbet af efteråret er der gode muligheder for at se planeterne Mars, Venus og Saturn. På oktobers morgenhimmel kan Venus og Mars ses mod øst lige inden solopgang. Venus er betydeligt mere lysstærk end Mars og fremstår lysende klart. Mars kendes på sin rødlige farve. Mars indeholder langt mere jernoxid på overfladen end Jorden, og det er dette stof, der giver planeten den karakteristiske rustrøde farve.

Saturn er den sjette planet fra solen i vores solsystem. Det er den næststørste planet i solsystemet efter Jupiter. Saturn kan ses på den sydvestlige himmel lavt mod horisonten lige efter solnedgang.
/NL
Kilder: Planetariet.dk, Ilvid.dk

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,505FølgereFølg

Seneste artikler

Gråsisken på gennemrejse

Med ét bliver trækronerne levende. Finkefugle i hundredetal går synkront på vingerne henover birkesumpen. Det er gråsiskener fra nord på gennemrejse! Af Marianne Riis Vi...

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close