Jagthund jagtede ulv

Opdateret 12. januar 2022.

Jagthund i opgør med ulv under jagt i Nordjylland.

En jagthund kom fredag den 7. januar i kamp med en nordjysk ulv, skrev bl.a Ekstrabladet og Nordjyske. En jæger var på jagt med sin ruhåret hønsehund, da hunden fik fært af ulven og forsøgte at jagte ulven, der i første omgang prøvede at stikke af. Efter kort tids jagt valgte ulven, i følge jægeren, at vende om og tage kampen op mod forfølgeren.

Ifølge jægeren stod ulven til at vinde opgøret, men det lykkedes jægeren at kalde hunden til sig. Hunden er nu hjemme i god behold efter et besøg hos dyrlægen.

Historien kan ikke bekræftes.

Nu er det pludselig sået tvivl om historien. Nordjyske skriver den 12. januar 2022, at der har været forlydender om, at jægeren eller dyrlægen skulle være i besiddelse af en klud med blod fra hundens pels. Det har imidlertid vist sig at være usandt. Det har derfor ikke været muligt for Miljøstyrelsen at lave DNA-analyser. Der har ikke kunne findes blod eller andet biologisk materiale, der kan analyseres – eller bekræfte historien.

Svenstrup Dyreklinik, der efterfølgende undersøgte jagthunden, oplyser til Nordjyske at hunden var fuldstændig intakt – uden hverken mærker, huller, blod eller andet på hunden, der kan bekræfte hændelsen. Det får ulveekspert Thomas Boesdal til at tvivle på historien. Han er 100% sikker på at der aldrig har været en ulv i kamp med hunden, skriver han på sin facebook-profil.

Politi: Hold opsyn med jeres hunde!

På baggrund af ulvehændelsen, der allerede har medført mange hadefulde kommentarer mod ulve på de sociale medier, opfodrede Nordjyllands Politi hundeejere til at holde opsyn med deres hunde når de færdes i naturen.

Det vurderes at der pt kun er 15 ulve i hele Jylland. Det er i år 10 år siden at ulven genindvandrede til Danmark.

Kilde: Nordjyske, Ekstrabladet. Arkivfoto: Jeffrey Mcgraw, Dreamstime.com.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE