Ulven er nået til Skagen!

Lignende artikler

Dna-prøve afslører at ulven nu er nået til toppen af Danmark. Foto: Mikael Males, Dreamstime.com.

Der er nu bevis for, at der er en ulv i Nordjylland og forskerne ved også hvilken ulv der er tale om.

Fra Lübtheen i Tyskland til Skagen.

Ifølge dna-prøver er der tale om en enlig hanulv som ikke tidligere har været i Danmark. Den stammer fra et ulvekobbel nær den tyske by Lübtheen syd for Hamburg. Ulven har navnet GW781m. Forskere fra Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aarhus Universitet har gennem det centraleuropæiske ulvesamarbejde CEwolf kunne identificere ulven. Det var en dna-prøve taget i forbindelse med et angreb på får i Vesthimmerland syd for Aggersund der gjorde det muligt.

Svømmet over Limfjorden.

Udover dna-spor har forskerne kortlagt ulvens rute ved hjælp af observationer, vildtkameraer og andre dna-spor. Ulven har i løbet af få måneder vandret 450 km i fugleflugtslinje fra Lübtheen til Skagen. Ifølge sporene har ulven krydset Limfjorden ved Aggersundbroen, men da Vejdirektoratets videoovervågning af broen ikke har vist en ulv løbe over broen, formoder forskerne, at den er svømmet over. Ulve er meget dygtige til at svømme.
Om hanulven finder en mage er endnu uvis, men med den nye ulvefamilie i Vestjylland er det bestemt en mulighed. Ulveungerne i Vestjylland bliver GPS mærket hvilket blandt andet kan give bedre indblik i deres færden. Det vil også give bedre mulighed for at følge en eventuelt ny ulvefamilie i fremtiden. Samtidig vil GPS-mærkningen yde ulvene en vis beskyttelse mod ulovlig jagt.

På ulveatlas.dk findes alle observationer af ulv i Danmark. Her er det også muligt at melde ind hvis man ser spor fra ulve eller ser ulve.

Læs også: Nu er der en plan for Danmarks ulve.

MR/

Kilde: dr.dk

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close