Indisk gås på dansk visit

En særlig lys gås med sorte tværbånd på hovedet skiller sig særligt ud blandt de andre gæs i naturreservatet Vejlerne i Nordvestjylland.

Indisk gås på dansk visit
Indisk gås på dansk visit i naturreservatet Vejlerne.

Naturreservatet Vejlerne, der er Danmarks største videnskabelige reservat, er kendt for talrige forekomster af ænder og gæs. Her yngler bl.a. landets største bestand af grågæs. I de seneste dage har en særlig gås dog vagt opsigt fra Vejlernes Naturcenter, hvor mange gæster har fået en Indisk gås i kikkerten. Den indiske gås (Anser indicus) er en centralasiatisk gås, der nok mest er berømt for sit imponerende fugletræk over Himalaya. Den ca. tre kg tunge gås flyver på sin faste hjemmebane fra Mongoliet til Indien og tilbage igen hvert eneste år, og på deres vej må gæssene krydse verdens højeste bjerge helt oppe i 7 km højde.

Den indiske gås er en meget lys gås og er særlig berømt for sin evne til at trække over Himalaya-bjergene i 7000 meters højde.

Europæiske fangenskabsfugle fra zoologiske haver og dyreparker har dog spredt sig rundt omkring i Europa og en mindre bestand af forvildede fugle findes nu bl.a. i Norge og England. Det er formentlig sådan en fugl, der i disse dage gæster Vejlerne og får mange ornitologer til at kigge en ekstra gang. Indisk gås er stadig et forholdsvis sjældent syn i Danmark.
/MR

Kilde: Miljøstyrelsen, Dr.dk, Wikipedia.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE