Amerikansk kærhøg på besøg for første gang i Danmark

Naturreservatet Vejlerne har fået besøg af en ny fugleart for Danmark. En nordamerikansk rovfugl, Amerikansk kærhøg, der formentlig er blæst ud af kurs.

Ornitolog Henrik Haaning, der bl.a. arbejder med fugletælling ved naturreservatet Vejlerne, opdagede på en af sine tællinger en kærhøg, der adskilte sig fra vores hjemlige kærhøge. Sensationen var i hus: Der var tale om en Amerikansk kærhøg (Circus hudsonius). Det er første gang at den nordamerikanske rovfugl ses i Danmark.

Det er formentlig et tilfælde at rovfuglen ved en fejl har krydset Atlanten og kommet flere tusinde km ud af kurs. Fuglen er formentlig blevet fanget i et stormvejr. Amerikansk Kærhøg er sjælden i Europa – og er kun en gang tidligere set i Skandinavien.

Amerikansk kærhøg (hun) er observeret i naturreservatet Vejlerne. Fundet er en ny art for Danmark. Arkivfoto: Photographybyadri/Dreamstime.com.

Vejlerne

Naturreservatet Vejlerne, der ligger oppe mellem Thy og Han Herred, er i forvejen kendt for sit rige fugleliv – og med fundet af Amerikansk kærhøg er der nu registreret ikke mindre end 324 forskellige fuglearter i reservatet. Vejlerne er ved en bekendtgørelse udlagt som videnskabeligt reservat og regnes for et af de vigtigste fugleområder i Nordvesteuropa for vandfugle. Reservatet ejes og forvaltes af Aage V. Jensen Naturfond efter at staten takkede nej til at købe området i 1990'erne. Naturfonden har opført 9 fugletårne til brug for offentligheden rundt om det store naturområde, der dækker mere end 55 millioner m2.

Kilder: tvmidtvest.dk, dr.dk. Frontfoto: Arkivfoto: Photographybyadri/Dreamstime.com.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE