Hvilken fugl stammer denne fjer fra?

Fuglefjer optræder i talrige variationer og har en historisk fortid, der går tilbage til dinosaurerne. En fjer er samtidig et visitkort fra dens ejer når vi finder den i skov, eng og strand. Naturligt nok spørger den naturinteresserede, hvor mon den fjer stammer fra? Således har vi fået en spændende fjer tilsendt fra en læser.

Hvilken fugl stammer denne fjer fra?

En læser har fundet denne, smukke rødbrune fjer med hvid spids i kanten af en mose på Sjælland og har forgæves søgt på nettet efter fjerens “ejermand”. Naturvejleder Niels Lisborg har kigget på fjeren og indrømmer at det bestemt ikke er en fjer man finder hver dag. Det er en fjer, der har båret sin ejer over store distancer – helt fra Afrika til Danmark. Fjeren er nemlig fra en gøg, fortæller Niels Lisborg.

Der findes i øvrigt ikke voldsomt meget materiale om identifikation om fuglefjer. En mulighed er bogen Feathers – Identification for bird conservation.
Der findes også en online guide (engelsk): featherbase.info, der primært kan bruges til at af- eller bekræfte en ide om hvilken fugl som fjeren stammer fra.
/MR

Læs mere om fuglefjer.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE