Hvilken fugl stammer denne fjer fra?

Lignende artikler

Fuglefjer optræder i talrige variationer og har en historisk fortid, der går tilbage til dinosaurerne. En fjer er samtidig et visitkort fra dens ejer når vi finder den i skov, eng og strand. Naturligt nok spørger den naturinteresserede, hvor mon den fjer stammer fra? Således har vi fået en spændende fjer tilsendt fra en læser.

Hvilken fugl stammer denne fjer fra?

En læser har fundet denne, smukke rødbrune fjer med hvid spids i kanten af en mose på Sjælland og har forgæves søgt på nettet efter fjerens “ejermand”. Naturvejleder Niels Lisborg har kigget på fjeren og indrømmer at det bestemt ikke er en fjer man finder hver dag. Det er en fjer, der har båret sin ejer over store distancer – helt fra Afrika til Danmark. Fjeren er nemlig fra en gøg, fortæller Niels Lisborg.

Der findes i øvrigt ikke voldsomt meget materiale om identifikation om fuglefjer. En mulighed er bogen Feathers – Identification for bird conservation.
Der findes også en online guide (engelsk): featherbase.info, der primært kan bruges til at af- eller bekræfte en ide om hvilken fugl som fjeren stammer fra.
/MR

Læs mere om fuglefjer.

Tidligere artikelKan fugle tåle ris?
Næste artikelSvalen murer med mudder
ANNONCE
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,049FansLike
2,255FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close