Hvorfor kalder man forelskede par for turtelduer?

Lignende artikler

Turtelduen er Danmarks mindste dueart. Den findes kun sparsomt herhjemme med anslået 100 ynglepar. Betegnelsen “turtelduer” bruges ofte om forelskede par. Hvorfor det?, spørger en læser.

Dansk Ornitologisk Forening giver svaret: Når ordet ”turtelduer” bruges om et forelsket par, hænger det sammen med fuglenes parringsspil, hvor magerne gensidigt piller hinandens hovedfjer. Turtelduerne ser således forelskede ud – og kærlige, når de “nusser” hinanden.
Det danske navn “turteldue” og det latinske “turtur” kommer af duens ensformige, vedvarende kurren, turrr turrr turrr.

Turtelduen er Danmarks mindste due.

Blandt duerne er turtelduen noget helt særligt. Det er vores mindste dueart – mindre end tyrkerduen. Den trækker helt til tropisk Afrika – syd for Sahara, for at overvintre. Om foråret i maj ankommer den til Danmark, hvor den primært yngler i Sønderjylland. Allerede hen på sommeren, i juli, begynder de første turtelduer at forlade Danmark igen.
/MR

Kilder: Dofbasen.dk, Politikens Store Fuglebog.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,112FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close