Forbud mod bål i mange kommuner landet over

Det er knastørt i naturen lige nu og i mange kommuner er der nu udstedt at bålforbud. Foto: Stas Tolstnev, Dremstime.com

Det er knastørt de fleste steder i Danmark efter et usædvanligt tørt forår. Sommersolen bager videre over landskabet og mange nyder det gode vejr. Man kan alligevel ikke gøre andet, men vær yderst forsigtig med åben ild! Der er akut fare for naturbrande!

Tørken har betydet at man skal være særdeles varsom med at tænde bål i naturen og flere steder har myndighederne udstedt et direkte forbud. Det gælder selvfølgelig også for outdoorfolket, så vær opmærksom. En lille gnist eller glød kan let forårsage en stor naturbrand!

Annonce

Her er bål og åben ild foreløbig forbudt:
På beredskabsstyrelsens hjemmeside kan du se, hvilke kommuner, der har udstedt afbrændingsforbud. Se mere her: lokale afbrændingsforbud.

Flere steder er naturen en ren krudttønde pga. tørken. Bare en lille gnist kan tænde en naturbrand.

6 råd fra Beredskabsstyrelsen.

Beredskabsstyrelsen anbefaler at man færdes med forsigtighed i naturen med omtanke for den overhængende brandfare og opfordrer til at man følger disse råd:

– Brug dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill (medmindre, der er udstedt totalforbud jf. ovenfor).
– Tænd aldrig et bål, hvis det blæser meget eller er meget tørt.
– Tænd aldrig bål tæt på buske og træer, eller hvis ilden kan brede sig.
– Tænd aldrig bål uden en voksen i nærheden.
– Sørg altid for at slukke gløderne helt, inden du forlader bålet.
– Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.

På baggrund af tørken har Beredskabsstyrelsen iværksat ekstra foranstaltninger ved beredskabscentrene i form af bl.a. mere mandskab i tilfælde af, at der skulle opstå større naturbrande.

Kilde: Beredskabsstyrelsen.