Tjek om der er udstedt bål- og afbrændingsforbud i din kommune.

Lignende artikler

Der kan være knastørt i naturen – hvilke betyder at nogle kommuner udsteder bål-, grill- og afbrændingsforbud. Foto: Stas Tolstnev, Dremstime.com

I tørkeperioder kan der lokalt udstedes afbrændingsforbud, der forbyder al brug af åben ild og grill. . men forbuddet er nu ophævet igen flere steder. Det er altid en god ide at tjekke hvad der gælder i din kommune.

En lille gnist eller glød kan let forårsage en stor naturbrand! Det skete talrige gange i løbet af den historisk varme og tørre sommer 2018. Her rykkede brandbilerne i perioden maj-juli ud til 2091 ikke mindre end naturbrande. Hele landet blev ramt af afbrændingsforbud.

Tjek om der er udstedt bål- og afbrændingsforbud i din kommune.
På beredskabsstyrelsens hjemmeside kan du se, hvilke kommuner, der har udstedt afbrændingsforbud. Se mere her: lokale afbrændingsforbud.

Flere steder er naturen en ren krudttønde pga. tørken. Bare en lille gnist kan tænde en naturbrand.

6 råd fra Beredskabsstyrelsen.

Beredskabsstyrelsen anbefaler at man færdes med forsigtighed i naturen med omtanke for den overhængende brandfare og opfordrer til at man følger disse råd:

– Brug dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill (medmindre, der er udstedt totalforbud jf. ovenfor).
– Tænd aldrig et bål, hvis det blæser meget eller er meget tørt.
– Tænd aldrig bål tæt på buske og træer, eller hvis ilden kan brede sig.
– Tænd aldrig bål uden en voksen i nærheden.
– Sørg altid for at slukke gløderne helt, inden du forlader bålet.
– Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.

På baggrund af tørken har Beredskabsstyrelsen iværksat ekstra foranstaltninger ved beredskabscentrene i form af bl.a. mere mandskab i tilfælde af, at der skulle opstå større naturbrande.

Kilde: Beredskabsstyrelsen.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close