Tjek om der er udstedt bål- og afbrændingsforbud i din kommune.

Lignende artikler

Der kan være knastørt i naturen – hvilke betyder at nogle kommuner udsteder bål-, grill- og afbrændingsforbud. Foto: Stas Tolstnev, Dremstime.com

I tørkeperioder kan der lokalt udstedes afbrændingsforbud, der forbyder al brug af åben ild og grill. . men forbuddet er nu ophævet igen flere steder. Det er altid en god ide at tjekke hvad der gælder i din kommune.

En lille gnist eller glød kan let forårsage en stor naturbrand! Det skete talrige gange i løbet af den historisk varme og tørre sommer 2018. Her rykkede brandbilerne i perioden maj-juli ud til 2091 ikke mindre end naturbrande. Hele landet blev ramt af afbrændingsforbud.

Tjek om der er udstedt bål- og afbrændingsforbud i din kommune.
På beredskabsstyrelsens hjemmeside kan du se, hvilke kommuner, der har udstedt afbrændingsforbud. Se mere her: lokale afbrændingsforbud.

Flere steder er naturen en ren krudttønde pga. tørken. Bare en lille gnist kan tænde en naturbrand.

6 råd fra Beredskabsstyrelsen.

Beredskabsstyrelsen anbefaler at man færdes med forsigtighed i naturen med omtanke for den overhængende brandfare og opfordrer til at man følger disse råd:

– Brug dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill (medmindre, der er udstedt totalforbud jf. ovenfor).
– Tænd aldrig et bål, hvis det blæser meget eller er meget tørt.
– Tænd aldrig bål tæt på buske og træer, eller hvis ilden kan brede sig.
– Tænd aldrig bål uden en voksen i nærheden.
– Sørg altid for at slukke gløderne helt, inden du forlader bålet.
– Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.

På baggrund af tørken har Beredskabsstyrelsen iværksat ekstra foranstaltninger ved beredskabscentrene i form af bl.a. mere mandskab i tilfælde af, at der skulle opstå større naturbrande.

Kilde: Beredskabsstyrelsen.

ANNONCE
Annonce

Følg NaturGuide.dk

8,335FansLike
4,320FølgereFølg

Seneste artikler

Annonce

Annoncer