Brændekløver, hvor børnene kan være med.

Brændekløvning, hvor alle kan være med – uden brug af økse!

Normalt er det øksen, der svinges når der skal flækkes brænde, men der er kommet et mere sikkert alternativ, hvor alle kan være med.

På nettet blev jeg opmærksom på en simpel brændekløver fra New Zealand, der ikke krævede en skarp økse!

Af Marianne Riis.
Bål er hyggeligt – og vi praktiserer det ofte i vores lille familie, men der skal brænde til bålet. Som oftest er det min mand, der svinger øksen når træet skal flækkes, men drengene på 5 og 6 år vil ofte gerne være med – og her er jeg alt andet end tryg ved den store skovøkse.
Løsningen var dog ikke længere væk end Google. På nettet blev jeg opmærksom på en simpel brændekløver, der ikke krævede en skarp økse! Kindling Cracker hedder løsningen, der har oprindelse på den anden side af jorden – i New Zealands bjergrige Taranaki-region.

Den originale Kindling Cracker fås i 2 modeller, producentfoto. Der er efterfølgende lavet billigere asiatiske kopier.

Opfundet af en 13-årig pige fra New Zealand.

Kindling Cracker bærer en ret fantastisk historie, der går 6-7 år tilbage. Det kan blive ganske koldt i bjergene i New Zealands Taranaki-region. Derfor var den dengang kun 13-årige Ayla Hutchinson og hendes mor ofte travlt beskæftiget med at hugge brænde til opvarmning af familiens hus.
En dag gik det galt og moderen ramte sig i hånden med øksen med et grimt sår på fingeren til følge. Da fik den unge Ayla en ide. Hun ville finde en måde, der vil gøre det mere sikkert at hugge brænde. Resultatet blev Kindling Cracker, der i løbet af få år har gået sin sejrsgang verden over. I dag fremstilles opfindelsen i Australien. Der er dog i de senere år opstået asiatiske kopier, der er billigere – og også fås på det danske marked.

Christian på 5 år klarer let at flække brænde til bålet ved brug af en Kindling Cracker.

Solidt støbejern i to størrelser

Den originale Kindling Cracker fås i to størrelser. Den mindste model kan flække brændestykker med en diameter på 15-16 cm. Den store model, der desuden er flot udsmykket med keltiske ornamenter, kan klare en diameter på godt 22 cm. Jeg har valgt den mindste model – og billigere model, der fint dækker vores behov til bålbrænde. Begge modeller er fremstillet i sort støbejern og fungerer ved at man placerer brændestykket på den økselignende klinge.

Vi skruede cracker'en fast på en huggeblok. Der er huller til et par kraftige franske skruer (montagesæt kan tilkøbes). Herpå gik vores drenge i gang med at flække brænde til bålet ved hjælp af en mellemstor hammer. Det gik over al forventning! Meget mere sikkert end en økse – og fingrene er i sikkerhed bag den runde sikkerhedsring i toppen.

Så er der brænde til bålet….

På en Kindling Cracker kløves brændet med slag fra en stor hammer. Brændet placeres i sikkerhedsringen på den buede knivsæg og du slår det i enden med en mukkert så det flækker. Sikkerhedsringen sørger for at mukkert og dine fingre ikke kommer i nærheden af klingen. Grejet virker solidt og tåler tæsk med hammeren. Crackeren kan uden tvivl holde i mange år – måske endda gå i arv.

Aktuelle annoncepriser og tilbud (opdateres hver uge)

Kilde: stuff.co.nz


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE