Tørketider: Hvad svarer regnen til i liter på min græsplæne?

Lignende artikler

Hvordan måles nedbør?
Nedbøren angives i millimeter (mm), som svarer til liter pr. m².

Græsplænen er gul derude og tørster efter vand i hedebølgen. Der er ikke meget nedbør i sigte i vejrprognoserne, dog melder vejrudsigten om 4 mm regn på fredag, men hvor meget er det egentligt?

Hvis der falder 4 mm regn hvad svarer det så til i liter, hvis jeg vander med min vandkande? Hvor mange liter vand kan jeg fylde i vandkanden så det svarer til 4 mm regn?

Svaret er 4 liter, der skal vandes ud over 1 kvadratmeter. Hver gang der falder 1 mm regn, svarer det til 1 liter på hver kvadratmeter.

Danmark er blevet vådere – generelt.
I løbet af de sidste 140 år, som Danmarks Meteorologiske Institut har vejrdata fra, har mængden af nedbør generelt været stigende. Den gennemsnitlige nedbør er steget 100 mm siden 1874 – fra ca. 650 mm til 750 mm regn om året. Det svarer til at haven eller marken får 100 liter vand mere pr kvadratmeter om året eller cirka 10 store, fyldte vandkander – i forhold til da H.C. Andersen levede.
/NL

Kilder: dmi.dk, bolius.dk, wikipedia.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close