Danmarks ørne forsætter fremgangen

Ørnene er blevet mere udbredte i dansk luftrum. Her en havørn.

Rekordmange ørne i Danmark.

I den forgangne weekend har fuglefolk landet over forsøgt at holde mandtal over landets ørne. Årets tælling har givet ny rekord i nyere tid. 409 ørne blev opgjort og registreret. Ikke mindre end 395 havørne (Europas største ørn) og 14 kongeørne blev det til.
Vejret var ellers ikke optimal for optællingen, da især lørdagen var præget af tæt tåge. Både i Nordjylland og i den sydøstlige del af landet, hvor især mange havørne traditionelt observeres.

“I milde perioder som januar i år lever ørnene og deres byttedyr langt mere spredt, end det er tilfældet i vintre med frost og is, hvor rovfuglene samler sig på færre lokaliteter, så de i klart vejr er lette at spotte og tælle. Her midt på vinteren optræder de danske ørne geografisk meget spredt, og i weekenden var vejret gråt mange steder, så de store rovfugle var mange steder svære at tælle på grund af dis og tåge. Derfor havde vi ikke forestillet os, at tællingen ville sætte ny rekord”, siger Kim Skelmose, der er leder af Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) Projekt Ørn.

I følge Dansk Ornitologisk Forening er de 409 ørne minimumstal, da ikke alle ørne har ladet sig skue. Flere hundrede frivillige fugletællere deltog i weekendens ørnetælling.
/MR

Kilde: Dof.dk

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE