Visuel guide til danske natsværmere

Lignende artikler

Natsværmer-guide

NaturGuide.dk har lavet en række visuelle online guider fra naturens verden. Tanken er at du kan klikke ind og identificere det dyr eller insekt du har fundet ved hjælp af billeder.

Guiderne vil løbende blive ajourført med flere arter og udskiftninger til fordel for bedre fotos.
I galleriet her finder du en visuel guide over natsværmere, hvor vi har vedlagt nogle af de mest almindelige arter krydret med nogle mere spektakulære og iøjnefaldende arter.

Mere end 2500 arter af sommerfugle i Danmark

Der er registreret over 2.500 arter af sommerfugle i Danmark og langt hovedparten er natsværmere og møl, der også hører i gruppen af sommerfugle. Nogle er dagaktive, selvom de hører til natsommerfuglene. Det gælder f.eks. gammauglen som også ses i galleriet herover.
Kun 98 registrerede arter er egentlige dagsommerfugle, heraf er mange sjældne – og nogle er helt forsvundet.

Natsommerfuglene udgør langt hovedparten af den danske sommerfuglefauna. Her nogle aftensværmere lokket med lys. Fra venstre poppelsværmer, fyrresværmer, ligustersværmer og dueurtsværmer. Foto: Ian Redding/Dreamstime.com.
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,112FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close