Syntetisk næsehornspulver skal redde næsehornet

Et amerikansk firma vil producere kunstigt næsehornspulver. Foto: Coralie, CC-BY 3.0, Wikimedia.
Et amerikansk firma vil producere kunstigt næsehornspulver. Foto: Coralie, CC-BY 3.0, Wikimedia.

Amerikansk firma vil producere syntetisk næsehornspulver.

Overtroiske asiatere har længe betalt skyhøje priser for horn af næsehorn, hvilket betyder at næsehornet mange steder trues af udryddelse på grund af krybskytteri. Årsagen er at mange asiatere, ikke mindst fra Vietnam, tror at næsehornspulver har en nærmest magisk evne til at helbrede og kan kurere bl.a. kræft.
Talrige medicinske undersøgelser har dokumenteret, at horn fra næsehorn ikke har nogen medicinsk effekt overhovedet, men efterspørgslen er stadigt stigende. Forsigtige skøn anslår at der sker en illegal omsætning på mellem 500 millioner og 1 milliard dollars om året.
Nu vil et amerikansk firma Pembient producere næsehorn syntetisk – i håb om at det kan bremse krybskytteriet og hjælpe til at redde næsehornet – og ikke mindst give en god forretning da et kilo næsehornspulver i dag handles for op imod 100.000 dollars på det sorte marked.

Kunstigt næsehornspulver ventes på markedet fra 2016.
Projektet går ud på at producere et materiale i laboratoriet som er genetisk identisk med den sammensætning et rigtigt næsehorn består af. Pembient håber at kunne sende det første kunstige næsehorns-pulver på markedet i løbet af 2016.
Spørgsmålet er så blot om asiaterne vil købe det kunstige produkt og kan overbevises om at indholdet er det samme som i den ægte vare.
/NL

Kilder: WWF.dk, dr.dk.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE