Stort antal elefanter dræbt af krybskytter!

26 elefanter nedskudt af krybskytter i Centralafrika.
Den 10. maj 2013 advarede WWF Verdensnaturfonden om, at 17 svært bevæbnede mænd med Kalashnikov-rifler var trængt ind i Nationalparken Dzanga Bai i Den Centralafrikanske Republik. WWF frygtede, at det var krybskytter på elefantjagt. Dzanga Bai reservatet er udpeget som verdens naturarv og er et optimalt levested for elefanter. WWF’s frygt er nu blevet til virkelighed og mindst 26 elefanter meldes brutalt nedskudt af krybskytternes automatvåben.

Verdensnaturfonden retter appel til Congo og Cameroun.
For Gitte Seeberg, som er WWF generalsekretær i Danmark, er det selvfølgelig triste nyheder. Hun understreger vigtigheden af, at få styr på sikkerheden i parken så elefanterne fremover kan beskyttes bedre. Gitte Seeberg håber, at en appel rettet mod den Demokratiske Republik Congo og Cameroun kan hjælpe. “WWF har rettet en stærk appel til Cameroun og DR Congo om at hjælpe Den Centralafrikanske Republik med at beskytte elefanterne og få styr på sikkerheden i parken. Denne massakre er endnu en ubehagelig påmindelse om den stærke trussel, der er mod elefanterne i disse år“, siger den danske WWF generalsekretær.

Området plaget af kaos og vold.
Den Centralafrikanske Republik har været plaget af uro med kaos og vold i 2013, hvilket gør situationen endnu mere uholdbar. Når krybskytteri på blandt andet elefanter stiger, skyldes det alle de penge som er på spil. Krybskytterne får mange penge for elefanternes stødstænder.

Kilde: WWF Danmark.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE