Jæger betaler 1,9 mio. kr for at skyde næsehorn.

Sort næsehorn er trods navnet gråt. Arten er i dag helt forsvundet fra Vestafrika. Foto: Yoky, Wikipedia Commons.
Sort næsehorn er trods navnet gråt. Arten er i dag helt forsvundet fra Vestafrika. Foto: Yoky, Wikipedia Commons.

Auktion: 1,9 millioner kroner for at skyde et sort næsehorn i Afrika.
En kontroversiel, privat auktion blev fornylig afholdt på The Convention Center i Dallas, Texas, over retten til at skyde et sort næsehorn i Namibia. En anonym trofæjæger bød hele $ 350,000 dollars (svarende til ca. 1,9 millioner danske kroner) og vandt dermed retten til at nedlægge næsehornet.

Trofæjagt til fordel for naturbevarelse.
Dallas Safari Club, der udbød næsehornet med tilladelse fra den namibiske regering, oplyser at auktionen fandt sted for at yde støtte til bevarelse af en af verdens mest truede dyrearter. Det er første gang en tilladelse af denne art er blevet bortauktioneret uden for Namibia. Ifølge safariklubben vil hele overskuddet blive doneret til den namibiske regering og øremærket indsatsen til bevarelse af de sjældne næsehorn.

“De har brug for at blive beskyttet og ikke solgt til højestbydende,” siger Jeffrey Flocken fra Den Internationale Fond for Dyrevelfærd (IFAW). “Det sender et farligt signal, at disse ikoniske og truede dyr er mere værd som døde trofæer, der skal monteres og hænge på en væg fremfor at leve i naturen i Afrika.”

Kun gamle udtjente hanner frigives til trofæjagt.
I de seneste år har det namibiske ministerium for miljø og turisme, som bl.a. har til opgave at beskytte det sorte næsehorn, udstedt tre årlige tilladelser til højestbydende trofæjægere. Ifølge Dallas Safari Club er jagt på sorte næsehorn ikke noget man tager let på i Namibia. Kun gamle hanner, der er marginaliset i bestanden og ikke længere bidrager til reproduktionen, kan frigives til trofæjagt.

FAKTA
Det sorte næsehorn er mindre end det hvide næsehorn. At næsehornet kaldes “sort”, skyldes ikke dens hudfarve, men udtrykker kontrast til det hvide næsehorn. At det hvide næsehorn kaldes “hvidt”, skyldes ifølge én teori ikke dens hudfarve, men dyrets brede snude, der som hestens mule er tilpasset græsning. På afrikaans betyder ordet weit “bred”. Underarten Diceros bicornis longipes (det vestafrikanske sorte næsehorn) blev erklæret uddød af IUCN (World Conservation Union) i november 2011.

Kilder: Wildlife Extra, Wikipedia.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE