Svømmer hugorme?

Lignende artikler

En læser har flere gange set snoge svømme, men aldrig hugorme – og spørger om hugorme generelt undgår vand?

En hugorm i et vandhul. Normalt er det snogens – og ikke hugormens hjemmebane. Foto: Mikelane/Dreamstime.com.

Hugormen er en glimrende svømmer, men i modsætning til vores anden slange, snogen, lever hugormen typisk i tørt terræn. Hugorme kan dog fint krydse vandflader, hvis den har behov for dette.
Hvor snogen gerne finder bytte omkring vådområder, hvor den bl.a. jager frøer – også ude i vandet, så består hugormens bytte typisk af mus og firben, der gerne findes i skove, overdrev og heder.

Hugorme i havet

En svømmende hugorm. Foto: Paul Farnfield/Dreamstime.

I baglandet til mange af vores strande, særligt i Nordsjælland og Nord- og Vestjylland er der mange typiske levelokaliteter for hugormen. “Det er ikke usædvanligt at se en hugorm i klitterne bag stranden“, fortæller naturvejleder Niels Lisborg, der kun en enkelt gang har oplevet en hugorm på stranden, der søgte ud i havet. I 2018 blev en 10-årig dreng bidt af en hugorm i havet, da han badede ud fra en strand ved Hundested. En episode, der i følge Niels Lisborg må betegnes som højst usædvanlig.

Men faktum er, at hugorme kan svømme – og svømmer godt.
/MR

Kilder: sn.dk.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,392FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close