Kan hugorme klatre i træer?

Lignende artikler

Nogle slanger er tilpasset et liv i trækronerne. På vores breddegrader er især æskulapsnogen, der også har levet i Danmark, kendt for at klatre i træer. Hvad med hugormen?, spørger en læser. Klatrer hugormen i træer?

Hugorme klatrer sjældent i træer, men kan gøre det i mindre omfang. Foto: Volodymyr Byrdyak/Dreamstime.

Normalt klatrer hugorme ikke i træer, men de kan faktisk gøre det i et vist omfang, fortæller NaturGuide.dk's naturvejleder Niels Lisborg. Normalt finder hugormen sit bytte på jorden – typisk mus eller firben, men der er eksempler på at slangen er blevet tiltrukket af fugleunger, der pipper i en rede oppe i en busk eller træ. Det kan få slangen til at søge op mod reden i håb om et let bytte. Faktisk sendte en anden læser, for et par år siden, en beretning om en hugorm, der netop var i færd med at plyndre en sangdrosselrede. Læs historien om hugormen på rederov.
/MR

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,406FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close