Sommer-bivuak i haven for under 100 kr.

Overnat i haven i sommerferien. Byg en simpel bivuak for under 100 kr.

Af Marianne Riis

Sommerferien står for døren og kalder på aktiviteter. Ikke alle aktiviteter behøver dog at koste en bondegård. Til en børnefødselsdag (1-2 kl.) fandt vi på at alle børnene kunne lave en bivuak i haven ved hjælp af snor og en simpel presenning til 25 kr. Det var et hit! Herfra var der ikke langt til efterfølgende at udvide aktiviteten til en lidt større familie-bivuak.

I alt sin enkelhed hamrede vi et par pæle i jorden (ude i naturen kan træer eller vandrestave bruges), og spændte en kraftig snor imellem pælene. Dernæst spændte vi et par grønne presenninger over snoren – som et telt. Inden der var gået 10 minutter havde vi en simpel familie-bivuak i haven – bygget af materialer for under 100 kr. Vi lagde også en presenning som bund. Husk – ligesom et telt, ikke at placere bivuaken i en lavning, hvis der kommer regn. På en græsplæne er det sjældent et problem.

Overnatning en sommernat i haven – i en bivuak, kan være god oplevelse for alle aldre. I familie-bivuaken her lavede vi indgangen midt for – med et “værelse” i hver ende.

Bivuak kommer af det franske bivouac – og er et midlertidig, udendørs ly eller dække til overnatning. En bivuak kan dog sagtens stå i haven i mange dage henover sommeren. Det er ret fantastisk at sove udendørs. Af samme grund vinder konceptet med de noget mere luksuriøse glamping-telte meget frem i disse år – også blandt ikke-friluftsfolk.

Presenningerne er vandtætte, men ikke åndbare. Derfor bør bivuaken bevidst ikke slutte for tæt.

Så er der redt op til en nat i bivuaken. Børnene var vilde med at sove udendørs.

I en sommerferie – ikke mindst i en børnefamilie, må der gerne være nogle aktiviteter på plakaten. En overnatning udenfor en god sommernat – evt. kombineret med et bålfad eller grill er en af de oplevelser, der lagrer sig i hukommelsen. Der vil være uvante lyde i natten. Måske et pindsvin, der pusler eller en natlig regnbyge, der trommer på presenningen.
Er man uvant med at sove udendørs kan man overraskes over, hvor tidligt fuglene faktisk begynder at synge – og hvor vådt græsset faktisk er af morgendug når man vågner – og lister udenfor i bare tæer.

Vi købte presenninger i den nærliggende Jem & Fix, men presenninger i alle afskygninger fås i et stort udvalg på nettet – leveret til døren. Se f.eks. Frishop.dk (annoncelink til butik), der også har meget friluftsudstyr, bålfade m.m.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE