Naturen hjælper unge fra specialskole!

Lignende artikler

Foto: Majivecka | Dreamstime.com
Foto: Majivecka | Dreamstime.com

At ophold og aktiviteter i naturen gavner både store og små er ikke nyt. Større selvværd og selvtillid er blot nogle af de positive effekter som naturen har på børn som opholder sig meget i naturen. Det er blandt andet den viden som Hjørring Kommune nu udnytter i et nyt projekt, hvor børn med indlæringsvanskeligheder får mulighed for at komme ud i naturen og uddanne sig til friluftsguider.

Junior-friluftguider.
Junior-friluftsguider skal blive resultatet af det projekt som Hjørring Kommune har skudt i gang. De nye guider skal findes blandt børn med særlige behov. Ideen er, at øge børnenes selvtillid og samtidig øge deres job- og uddannelsesmuligheder som voksne.
Det at være i naturen, fælde træer og bygge hytter er noget der virker, ifølge Emil Christiansen på 13 år. Han er en af de elever som er ved at uddanne sig til friluftsguide. Ifølge ham handler det ikke kun om at komme ud i naturen og bruge sine hænder. Aktiviteterne giver også øvelse i samarbejde.

Selvtillid og selvværd.
Ifølge Christina Mogensen som er faglig leder af Hjørring Skolen er det selvtillid og selvværd som er vigtigt. Hun siger: ”Det giver følelsen af, at man er god til noget. ”
Selvom at eleverne ikke er bogligt stærke er håbet med projektet, at de får øjnene op for, at de godt kan blive til noget. De behøver ikke at ende på overførselsindkomst, men at de kan blive så gode, at de kan være på arbejdsmarkedet.

Projektet er støttet af Miljø- og Fødevareministeriet med 700.000 kroner. Det er planen, at Hjørring Kommune skal uddanne 40 junior-friluftguider i løbet af de næste to år. Alle børn fra specialskolen i Hjørring.
MR/

Kilde: dr.dk

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close