Naturen hjælper unge fra specialskole!

Lignende artikler

Foto: Majivecka | Dreamstime.com
Foto: Majivecka | Dreamstime.com

At ophold og aktiviteter i naturen gavner både store og små er ikke nyt. Større selvværd og selvtillid er blot nogle af de positive effekter som naturen har på børn som opholder sig meget i naturen. Det er blandt andet den viden som Hjørring Kommune nu udnytter i et nyt projekt, hvor børn med indlæringsvanskeligheder får mulighed for at komme ud i naturen og uddanne sig til friluftsguider.

Junior-friluftguider.
Junior-friluftsguider skal blive resultatet af det projekt som Hjørring Kommune har skudt i gang. De nye guider skal findes blandt børn med særlige behov. Ideen er, at øge børnenes selvtillid og samtidig øge deres job- og uddannelsesmuligheder som voksne.
Det at være i naturen, fælde træer og bygge hytter er noget der virker, ifølge Emil Christiansen på 13 år. Han er en af de elever som er ved at uddanne sig til friluftsguide. Ifølge ham handler det ikke kun om at komme ud i naturen og bruge sine hænder. Aktiviteterne giver også øvelse i samarbejde.

Selvtillid og selvværd.
Ifølge Christina Mogensen som er faglig leder af Hjørring Skolen er det selvtillid og selvværd som er vigtigt. Hun siger: ”Det giver følelsen af, at man er god til noget. ”
Selvom at eleverne ikke er bogligt stærke er håbet med projektet, at de får øjnene op for, at de godt kan blive til noget. De behøver ikke at ende på overførselsindkomst, men at de kan blive så gode, at de kan være på arbejdsmarkedet.

Projektet er støttet af Miljø- og Fødevareministeriet med 700.000 kroner. Det er planen, at Hjørring Kommune skal uddanne 40 junior-friluftguider i løbet af de næste to år. Alle børn fra specialskolen i Hjørring.
MR/

Kilde: dr.dk

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Foråret er fyldt af liv - og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser....

Fire truede fuglearter bliver fredet for jagt i Danmark!

Miljøminister Lea Wermelin har netop besluttet at stoppe jagt på tre globalt truede fuglearter og en art, der er i tilbagegang...

Når den venstresnoet lian snor sig højre om!

Forvirret? Så er du ikke den eneste. Dansk botanik går nemlig mod strømmen, hvis man sammenligner med ingeniører, arkitekter - og botanikere...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close