Højt til himlen – friluftsliv hitter som aldrig før!

Lignende artikler

Shelterpladser er blevet populære.
Shelterpladser er blevet populære.

Rekordmange søger væk fra den travle hverdag for at overnatte i det fri.

Rekord-mange bookinger.
Det er billigt, det er afstressende og så er det naturoplevelser i særklasse. Sådan kan overnatning i det fri nemt beskrives og flere og flere søger det. Næsten dobbelt så mange personer har i år booket overnatninger i en af Naturstyrelsens 150 lejrpladser med shelters og bålpladser, fordelt over hele landet. De 45.000 bookinger som Miljø- og Fødevareministreriet har registreret, er en markant fremgang i forhold til sidste år hvor tallet kun var 24.000. Hertil kommer, at der findes et væld af shelterpladser, private som statsejet, der ikke kan bookes. Her gælder princippet først til mølle. Derudover har Naturstyrelsen givet lov til fri teltning i mere end 200 skovområder. Ingen af de sidstnævnte overnatningssteder registrerer man antal besøgende.

A wide angle panoramic view of a heavily wooded camp site in the Adirondacks.
I 201 skovområder har Naturstyrelsen givet tilladelse til fri teltning. Se hvilke områder samt reglerne på Naturstyrelsens hjemmeside. Foto: GraphicStock

Wifi-fri zone.
Overnatning i det fri giver ikke kun naturoplevelser og højt til himlen. Her kommer man back to basis og kan stoppe op i hverdagens stress. Her er det duften af bål og fuglefløjt der dominerer. Her er ingen wifi-dækning, men fred og ro til fordybelse, samvær og naturoplevelser. Ifølge naturvejleder Jes Aagaard er det netop det mange søger. At det så også er en billig måde at holde ferie på er blot et ekstra plus.

Alle kan overnatte i det fri, både store og små. Nogle steder er også indrettet med handicapfaciliteter, mulighed for at tage heste med eller ligger tæt på vand så kano og kajakfolket har nem adgang. Nogle pladser har fine vand- og toiletforhold, hvor andre er mere primitive.
Ifølge naturvejleder Claus Simonsen er der tre ting som man bør have fokus på hvis man aldrig før har overnattet i det fri. Nemlig, fornuftigt tøj, mad og ild til bål.

Her kan du læse mere om shelterture i Danmark.

Læs også: Guide til kunsten at skide under åben himmel.

MR/

Kilde: dr.dk

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close