Skorpioner i Danmark?

Små skorpioner kan tilsyneladende bo i danske huse. Fund gjort ved Randers.
Danmark har fået en ny verdensrekord. Danmark er nemlig blevet hjemsted for en bestand af frie skorpioner og er dermed det nordligste sted i verden, hvor det er observeret.

Skorpionerne kan normalt ikke overleve i vores kolde klima, men denne bestand har klaret sig ved hjælp af gulvvarme i et hjem i Randers. Her har de været i 17 år. Man mener, at det er en gravid hunskorpion som er kommet med hjem i baggagen fra en ferie sydpå, som har startet bestanden. En skorpion føder et sted mellem 25-50 levende unger, så der er rig mulighed for at starte en bestand, på trods af risikoen for indavl.

Annonce
De små, “danske” skorpioner måler kun 4-5 cm og er ikke farlige for mennesker. Skulle man blive stokket af skorpionens halebrod, er det ikke farligere end et hvepsestik. Foto: Niels Lisborg/NaturGrafik.

De ny opdagede skorpioner er 4-5 cm lange og ikke farlige for mennesker. Hvis man er så uheldig at blive stukket af en af dem svarer det til, at man bliver stukket af en hveps.
Skorpionen er et meget sky rovdyr der kommer frem når det er mørkt. De spiser blandt andet sølvkræ, edderkopper, bænkebidere og andre små insekter.
/MR

Kilde: videnskab.dk, DR, Berlingske

Annonce